15.1 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

15.1 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Γ. Πατούλης: Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι τρόπος ζωής, εκπαίδευση και ψυχαγωγία

Διαβάστε επίσης

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον Πολιτισμό προσφέροντας και αυτό το καλοκαίρι στο ευρύ κοινό μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Μετά την περσινή επιτυχία, το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ” Καλοκαίρι Πολιτισμού με μέρες Μουσικής και Θεάτρου” διοργανώνεται έως και τις 4 Αυγούστου στο Θέατρο «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ» στο Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χάρη Ρώμα και υπόσχεται μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι τρόπος ζωής, είναι εκπαίδευση, ψυχαγωγία, ψυχική ανάταση και γι’ αυτό στο Αττικό Άλσος θα παρουσιαστούν και φέτος ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σοφία Μπερετάνου.

Όπως ανέφερε, απόψε ολοκληρώνεται μετά από ένα άκρως επιτυχημένο τετραήμερο το «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama», ένας νέος καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώνεται πλέον σε ετήσια βάση με στόχο τη σταθερή παρουσία στη χώρα μας καλλιτεχνών, θεσμών και σχημάτων από τα Βαλκάνια, που εργάζονται σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, εστιάζοντας στο Αρχαίο Δράμα και την έρευνα γύρω από αυτό.

Αμέσως μετά, ξεκινά ο μήνας θεάτρου και σύμφωνα με τον κ. Πατούλη από 8 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου «ο πολιτισμός βρίσκει τη θέση του στο θέατρο Κατίνα Παξινού».

Συγκεκριμένα, η αυλαία ανοίγει αύριο Σάββατο 8 Ιουλίου με την θεατρική παράσταση “ο Συλλέκτης” του Τζων Φώουλς ενώ -μεταξύ άλλων- το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά παραστάσεων υψηλού επιπέδου και καλλιτεχνική αξίας όπως: “Οιδίπους τύραννος” του Σοφοκλή, (Κυριακή 9 Ιουλίου),” Μήδεια” του Ευριπίδη με τη Μαρία Κίτσου και τον Φάνη Μουρατίδη (Δευτέρα 10 Ιουλίου), ”Ελένη” του Ευριπίδη (Παρασκευή 14 Ιουλίου) καθώς και άλλες παραστάσεις όπως το “Άντρες με τα όλα τους” (Σάββατο 15 Ιουλίου), “Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Κυριακή 16 Ιουλίου) κλπ.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, από τον Σεπτέμβριο, ο χώρος θα γεμίσει από μελωδίες γνωστών μουσικών και τραγουδιστών.

«Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με θεματικά αφιερώματα σε διαφορετικά είδη μουσικής με τη φωνή γνωστών καλλιτεχνών», σημείωσε, προσθέτοντας πως ο πολιτισμός είναι ένα ύψιστο αγαθό, στο οποίο πρέπει όλοι και όλες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να δημιουργηθεί ένα πλέγμα πολιτισμού σε διαφορετικά σημεία της Αττικής και σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η διάθεση μιας σειράς καλλιτεχνικών σχημάτων από την Περιφέρεια προς αρκετούς δήμους της Αττικής.

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 8.15 μ.μ.) και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων στο www.patt.gov.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα