back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

H μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι για τα νησιά. Τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά το 90%, ενώ πολύ αυξημένη η κίνηση και στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσουν τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ χθες αναχώρησαν πάνω από 21.000 με 23 πλοία.

Οι αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο,  ενώ τις επόμενες μέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

Αισιοδοξία για τον τουρισμό – Πληρότητα 90%

Εν τω μεταξύ αισιοδοξία επικρατεί  στον τουριστικό κόσμο της χώρας για τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα. Με φόντο το πυρκαγιά, σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα