back to top
37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ανακοίνωσε ο Χάρης Δούκας την υποψηφιότητά του για την Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Την υποψηφιότητα του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αθήνα γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Χάρης Δούκας ο οποίος μιλώντας στον Α984 είχε κάνει λόγο για ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» έχει την στήριξη 70 ανθρώπων από τους χώρους της πολιτικής των επιστημών των τεχνών και της οικολογίας.

Ο κ. Δούκας φιλοδοξεί, όπως τονίζει, να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης, με έμφαση στη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και τη συμπεριληπτικότητα. «Στόχος είναι η Αθήνα να ανακαλύψει ξανά την ταυτότητά της, συνομιλώντας με το παρελθόν, ζώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον. Να γίνει μία πόλη όπου κάθε πολίτης μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια σεβασμό και ευημερία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη διακήρυξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων δίνεται «ιδιαίτερη έμφαση στο να γίνει η Αθήνα μια πράσινη πόλη. Με πολύ περισσότερο πράσινο, παντού καθώς χρειάζεται να γεμίσει με χιλιάδες νέα δέντρα, τόσο σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, όσο και σε ανενεργούς κοινούς χώρους, αντί για ακριβά, ανεπαρκή υποκατάστατα.

Με βιώσιμη αρχιτεκτονική, πράσινες διαδρομές σε γειτονιές, αξιοποίηση κλειστών χώρων (όπως σχολεία τα απογεύματα και τους καλοκαιρινούς μήνες), σωστή πεζοδρόμηση,  χρήση ανοιχτών χρωμάτων στις επιφάνειες,  αξιοποίηση του υγρού στοιχείου, προκειμένου να καταστήσουν την πόλη μας περισσότερο ανθεκτική στην κλιματική κρίση που θα εντείνεται, με καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Αλλά και με πράσινη ενέργεια. Καθαρή, ανανεώσιμη και φθηνή ενέργεια, παραγόμενη μέσα από ενεργειακές κοινότητες που θα ιδρύσει ο Δήμος, πρωτίστως για να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια χιλιάδων ευάλωτων νοικοκυριών.

Εξάλλου, ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν βασικά πεδία της δραστηριότητας του Χάρη Δούκα, υποστηρίζοντας τη χάραξη βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται «κτήμα» όλων των πολιτών. Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει, έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard».

Μεταξύ των υπογραφών που συνοδεύουν τη διακήρυξη του κ. Δούκα, είναι αυτές πολλών πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ανθρώπων της τέχνης, οικολογικών κινήσεων και των πρώην δημάρχων Γιάννη Μπουτάρη και Γιώργου Καμίνη.

Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων
Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Απευθύνομαι σε εσάς, για να σας παρουσιάσω ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ουσιαστική επανεκκίνηση της Αθήνας.

Με το κείμενο αυτό θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις, ώστε με τη δική σας συμμετοχή, να αναπτύξουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης σε όλους τους κρίσιμους τομείς, που να συμπεριλαμβάνει όλα τα διαμερίσματα της πόλης μας.

Η Αθήνα είναι κοιτίδα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Εξακολουθεί και σήμερα να ακτινοβολεί ως ορόσημο των αξιών της Κοινωνίας των Πολιτών.

Θέλουμε, στην ταραχώδη εποχή που διανύουμε, η πόλη να ανακαλύψει ξανά την ταυτότητά της, συνομιλώντας με το παρελθόν της, ζώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον.

Σε καιρούς αναζήτησης του ανθρώπινου μέλλοντος, που η ίδια η ανθρώπινη ζωή τίθεται σε κίνδυνο, λόγω της περιβαλλοντικής και κλιματικής υποβάθμισης, χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση ανάπτυξης της Αθήνας, που να συνδέει τον χώρο, τον χρόνο και τη δαπάνη ενέργειας. Στο όραμά μας, η Αθήνα δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είναι η πόλη που μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευημερία.

Έχει παρέλθει ο χρόνος των επιφανειακών, αποσπασματικών και μη λειτουργικών παρεμβάσεων που επιβαρύνουν αντί να αναβαθμίζουν την πόλη. Η προσπάθεια που απαιτείται είναι μεγάλη και οφείλουμε να διασφαλίσουμε πως αυτή τη φορά, θα έχει αποτέλεσμα. Ο χρόνος τελειώνει. Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν τη μετάβαση σε μια νέα, πολυσύνθετη εποχή προκλήσεων.

Αδιαμφισβήτητα, η Αθήνα είναι μία πόλη που αποπνέει ζωή και χρώμα όμως – κατά γενική ομολογία – της λείπει το πράσινο. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μία πόλη με πολύ περισσότερο πράσινο, παντού. Χρειάζεται να γεμίσει με χιλιάδες νέα δέντρα, τόσο σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, όσο και σε ανενεργούς κοινούς χώρους, αντί για ακριβά, ανεπαρκή υποκατάστατα.

Επιπλέον, η βιώσιμη αρχιτεκτονική, οι πράσινες διαδρομές σε γειτονιές, η αξιοποίηση κλειστών χώρων (όπως σχολεία τα απογεύματα και τους καλοκαιρινούς μήνες), η σωστή πεζοδρόμηση, η χρήση ανοιχτών χρωμάτων στις επιφάνειες, η αξιοποίηση του υγρού στοιχείου, είναι στοχευμένες παρεμβάσεις που μπορούν να καταστήσουν την πόλη μας περισσότερο ανθεκτική στην κλιματική κρίση που θα εντείνεται, με καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών για ένα καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον είναι για εμάς μη διαπραγματεύσιμη. Όπως είναι και η ανάγκη δράσης σήμερα, για να μπορεί να υπάρχει αύριο για τις επόμενες γενιές.

Από την Αθήνα λείπει ακόμα η πράσινη ενέργεια. Καθαρή, ανανεώσιμη και φθηνή ενέργεια, παραγόμενη μέσα από ενεργειακές κοινότητες που θα ιδρύσει ο Δήμος, πρωτίστως για να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια χιλιάδων ευάλωτων νοικοκυριών της Αθήνας. Καθώς επίσης και για να καλύψει τις ανάγκες του και για να μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους εντός της δικαιοδοσίας του. Η πράσινη ενέργεια, η εξοικονόμησή της και η αυτονομία βρίσκονται στην καρδιά των δράσεων μας για μια καλύτερη Αθήνα.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει υπηρεσίες που συμβιώνουν με τους ανθρώπους της πόλης, με μεγάλες δυνατότητες άμεσης παρέμβασης σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής. Για αυτό, στόχος μας είναι να κάνουμε τον Δήμο ελκυστικό για τους νέους ανθρώπους, ώστε να δημιουργήσουν οικογένειες.

Ταυτόχρονα, στοχεύουμε να γίνει ένας Δήμος έξυπνος, διορατικός, ψηφιακός και ανθεκτικός, χαρακτηριστικά που θα διαπερνούν κάθε δημοτική δραστηριότητα για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των Αθηναίων.

Η ελκυστική και έξυπνη Αθήνα πρέπει να συναντά και να λύνει τα προβλήματα των κατοίκων στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, με όρους κυκλικής οικονομίας, στον παιδικό σταθμό και το σχολείο, στην δημοτική αστυνομία, στη βιώσιμη κινητικότητα, στις δομές υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, στη συμπερίληψη των ΑμΕΑ και στις πολιτικές ανάπτυξης της ενεργής γήρανσης.

Η ψηφιακή Αθήνα θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της και θα προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης νεοφυών εγχειρημάτων έρευνας και καινοτομίας.

Η διορατική Αθήνα θα έχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα διαχείρισης του κτιριακού δυναμικού του Δήμου και της πόλης, με στόχο τη διασφάλιση οικονομικά προσιτής στέγης για νέες οικογένειες και τη στήριξη προγραμμάτων παροχής στέγης σε άστεγους και άνεργους.

Η ανθεκτική Αθήνα, σεβόμενη την φέρουσα ικανότητά της, θα ρυθμίζει με βιώσιμο τρόπο τις τουριστικές ροές σε όλα της τα διαμερίσματα.

Η συμπεριληπτική Αθήνα θα εξασφαλίσει συνθήκες έμπρακτου σεβασμού της διαφορετικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της κοινωνικής ισότητας για όλες και όλους, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ασπίδα προστασίας στα ευάλωτα άτομα, αναπτύσσοντας πολιτικές που τους εξασφαλίζουν μια καθημερινότητα με αξιοπρέπεια.

Η προσβάσιμη Αθήνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες είναι η Αθήνα όπου τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι δε γεμίζουν με τραπεζοκαθίσματα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση γονείς με καροτσάκια, άτομα με αναπηρία και όλοι οι περιπατητές της πόλης.

Ο πλούτος της Αθήνας είναι οι άνθρωποι και ο πολιτισμός της. Αντλώντας από το πλούσιο παρελθόν, επιδιώκουμε μια Πόλη – Δίκτυο πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων, κέντρων δράσεων και υποστήριξης σε μια δια βίου σχέση με τους πολίτες.

Η Αθήνα ζει και αναπνέει στις γειτονιές. Θέλουμε τις γειτονιές κύτταρα δημιουργικότητας, κέντρα λήψης αποφάσεων σε μια πραγματικά συμμετοχική, συλλογική πόλη χωρίς αποκλεισμούς. Η Αθήνα του σχεδιασμού και της δράσης θα αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για να δομήσει ανθρωποκεντρικές γειτονιές, με συμμετοχικούς χώρους για να μπορούν οι ίδιοι οι πολίτες να συμμετέχουν στο σχεδιασμό της καθημερινή τους ζωής στην πόλη. Η τεχνολογία, δηλαδή, θα είναι το μέσο για τη συμπερίληψη, την κοινωνική συνοχή, την ηθική αλληλεγγύη και την πολιτισμική πρωτοπορία. Θα δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της να μοιραστούν την «ταυτότητά» τους, τις ιστορίες, τις εμπειρίες, τις σκέψεις, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, για ένα νέο συλλογικό, βιώσιμο και συνεκτικό όραμα για την πόλη μας.

Η Αθήνα είναι μια πόλη οικουμενική. Και για να είναι ανοιχτή και φιλόξενη σε όλους, πρέπει πρώτα από όλα να στηρίζει τους ίδιους τους κατοίκους της και να στηρίζεται σε αυτούς. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν οι κάτοικοι αισθάνονται ασφαλείς. Για αυτό, βασικό μας μέλημα είναι να δουλέψουμε μέσα στον δήμο και να συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε το αίσθημα ασφάλειας να επανέλθει σε όλα τα διαμερίσματα και τις γειτονιές της Αθήνας. Η πόλη που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να γίνεται λιγότερο δημοκρατική επειδή είναι λιγότερο ασφαλής. Οι ελευθερίες και η ασφάλεια των πολιτών μπορούν και πρέπει να συμβαδίζουν.

Για να τα πετύχουμε αυτά χρειαζόμαστε δίπλα μας κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο, για να δυναμώσει η φωνή της πόλης και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις τωρινές δυσκολίες.

Στόχος μας είναι να συνδιαμορφώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα ανάπτυξης, στο οποίο η κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα συμβαδίζουν με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, τις τέχνες και τον πολιτισμό, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Τώρα είναι η ώρα για συμμετοχή και δράση.

Τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε την πόλη που επιθυμούμε.

Σας καλώ, μαζί να το τολμήσουμε.

Οι 70 που υποστηρίζουν τον Χάρη Δούκα

Αθανασίου Εμμανουήλ (Μάνος), Δικηγόρος, εμπειρογνώμονας ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΟΗΕ, ΕΕ, ΟΑΣΕ)
Αμπατζή Λήδα, Οικονομολόγος, εξειδικευμένη σε ευρωπαϊκά έργα, Αθήνα.
Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Ομότιμος καθηγητής και π. πρύτανης Ε.Μ.Π.
Αντωνοπούλου Μαριζέτα, Διδάκτωρ Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας και Διδάσκουσα Τμήμα Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ
Ασημακόπουλος Δημήτρης, Πρώην πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
Ασκούνης Δημήτρης, Καθηγητής ΕΜΠ, Αναπλ. Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ
Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Βελεγράκης Μανώλης, Δικηγόρος και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας
Βίρβου Μαρία, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς- Πληροφορικής, Τεχνολογίας Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης
Γκορόγιας Άρης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
Δράκος Βασίλης, επιχειρηματίας στον χώρο της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου, Αθήνα.
Δρούλια Παναγιώτα (Τέτα), εκπαιδευτικός, Αθήνα.
Ευθυμιόπουλος Ηλίας, πρώην Διευθυντής και Ιδρυτής Greenpeace, πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, συγγραφέας
Ευθυμιάτου Χριστίνα, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και πρώην συνεκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων
Ευθυμιόπουλος Θεόδωρος, κατάστημα εστίασης, Αθήνα
Θεοδωράκης Σταύρος Μ., Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Θεοφύλακτος Κωνσταντίνος, Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός, Αθήνα.
Ιορδανίδου Αλέκα, Φιλόλογος, Αθήνα
Καβουνίδης Σπύρος, Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός
Κακογιάννης Νικόλας, Επιχειρηματίας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη Επιχειρήσεων, Μόνιμος κάτοικος Εξαρχείων
Καλαφατάκης Κωνσταντίνος, Ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικών Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, Γραμματέας του Βολτ Ελλάδας
Καμίνης Γιώργος, πρώην Δήμαρχος Αθήνας
Καραμάνου Άννα, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, πρώην Ευρωβουλευτής
Κασσανδρινός Αλέξανδρος, Δικηγόρος Αθηνών
Κελεπούρη Αναστασία, τραπεζική υπάλληλος, Αθήνα
Κοντονής Σταύρος, Δικηγόρος, πρώην Υπουργός
Κούτσιανος Βασίλης, Γενικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.ΜΕ.Α.)
Κτενίδης Παναγιώτης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Κώνστας Χρήστος, Εκτελεστικός Γραμματέας Ένωση Bιομηχανιών Hλιακής Eνέργειας (ΕΒΗΕ)
Λάλος Ηλίας, Φοροτεχνικός, Αθήνα
Μαρινάκης Βαγγέλης, Επίκ Καθηγητής Διαχείρισης Ενέργειας ΕΜΠ
Μαροπάκη Ελευθερία, φοιτήτρια Ιατρικής, Αθήνα
Μαχίκας Γιάννης, Μέλος Δ.Ε. Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), Πρόεδρος Δ.Σ. MICRO FINANCE Τ.Μ.Ε.Δ.Ε, τ. Γενικός Γραμματέας Δ.Ε. Τ.Ε.Ε., π. Πρόεδρος Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. (Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών)
Μεϊμάρογλου Γιάννης, Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Εκδότης «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»
Μότσιος Γιώργος, Πρόεδρος Ο.Τ.Ο.Ε. (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος)
Μήλης Νίκος, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)
Μπουτάρης Γιάννης, π. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Οικονόμου Βλάσης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής
Παλλαντζάς Στέφανος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ)
Παντελαίος Παναγιώτης, π. Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) και Αναπληρωτής Επιμελητής Επιστημονικής Επιτροπής Υποδομών & Ποιότητας ΤΕΕ
Παπαβασιλόπουλος Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Σημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής ΕΜΠ και Καθηγητής στο University of Southern California, Los Angeles, USA
Παπαγεωργοπουλος Γιάννης, Μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ, Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού
Παπαδόπουλος Πολυδεύκης, Δημοσιογράφος – Κοινωνιολόγος, πρώην μέλος οικολογικών κινήσεων
Παπαθεοδώρου Ηλίας, Πρόεδρος εταιριών βιοτεχνολογίας, πρώην γραμματέας Οικολόγων Πράσινων και πρώην συνεκπρόσωπος στο ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα
Παπαντωνίου Παναγιώτης, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
Πετρόπουλος Νίκος, Επίκ. Καθηγητής ΕΜΠ
Πηλιχός Αναστάσιος, Τελειόφοιτος Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Πισιμίσης Κωνσταντίνος, έμπορος, κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, Αθήνα
Πλατιάς Χαράλαμπος, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών
Πουσσαίος Γιώργος, τ. Αντιπεριφ. Κυκλάδων, τ. ΓΓ Γραμμ. Υπ. Τουρισμού, τ. Δήμαρχος
Ρασιδάκη Χριστίνα, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων & Εκπαιδευτικών, Συγγραφέας, Αθήνα
Σαββάκης Χαράλαμπος, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιου Κρήτης
Σαμουηλίδης Ι.Ε., Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
Σανταμούρης Ματθαίος, Καθηγητής Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σύδνεϋ Αυστραλίας
Σταφίδας Γεράσιμος, Ηθοποιός, Θεατρικός Παραγωγής και Πολιτικός Επιστήμονας
Στρατηγάκη Μαρία, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ)
Τσούτσος Θεοχάρης, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Τριανταφύλλου Σώτη, Συγγραφέας
Τριφύλλης Αντώνης, πρώην Ανώτατο στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Τσιπουρίδης Γιάννης, πρώην διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Τσιχριντζής Γιώργος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς – Πληροφορικής, Τεχνολογίας Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης
Φλάμος Αλέξανδρος, Καθηγητής Τεχνοοικονομικής ενεργειακών συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Φραγκούλης Τάκης, Εκδότης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»
Φούντα Νίκη, Αρχιτέκτων μηχανικός, πρώην βουλευτής
Χαρβάτη Κατερίνα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Τούμπιγκεν, Μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών.
Χάρδας Αναστάσιος, Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Χαρλαύτης Πάρης, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) και εκπρόσωπος Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πολιτικών Μηχανικών
Χατζημπίρος Κίμων, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ – Αντικείμενο: Οικολογία και Περιβαλλοντική Πολιτική
Χριστοδουλάκης Νίκος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός
Ψαρράς Ιωάννης, Καθηγητής Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης ΕΜΠ

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα