back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Διευκρινιστική δήλωση Γεωργιάδη για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

Διαβάστε επίσης

Οκτάωρη απασχόληση σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και εξάμηνη δοκιμαστική εργασία, σε συνδυασμό με την αύξηση του προστίμου για υποδηλωμένη εργασία, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, το νομοσχέδιο το οποίο θα δημοσιοποιηθεί προς διαβούλευση και κύριο κορμό του αποτελεί η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας, θα προβλέπει -μεταξύ άλλων- ότι:

– Θα είναι απολύτως νόμιμη η πλήρης απασχόληση σε δύο διαφορετικούς εργοδότες, εφόσον ο εργαζόμενος το επιθυμεί.

– Εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο για τον εργαζόμενο, πέραν της οποίας η σύμβαση του θα μπορεί να λύνεται αυτομάτως , χωρίς αποζημίωση και

– αύξηση του προστίμου για υποδηλωμένη εργασία στα επίπεδα της κύρωσης που προβλέπεται για την αδήλωτη απασχόληση. Δηλαδή, στα 10.500 ευρώ.

Δεν τίθεται θέμα 16ωρης ημερήσιας απασχόλησης, με βάση τις διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου υπογραμμίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος.

«Να μην διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα. Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Κανένας και καμία να μην δεχτεί τον Μεσαίωνα του 16ωρου στον οποίο μας γυρίζουν οι «πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές»», αναφέρει το ΚΚΕ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα