back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου

Διαβάστε επίσης

Μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για αδράνεια των αρχών στα πρωτοφανή επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε και επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Σε αυτή, ενημερώνει τον υπουργό για όσα έχει αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωσή της. Ότι δηλαδή η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για το κομβόι των Κροατών που κατευθυνόταν στην Αθήνα.

Στην επιστολή της η ΑΕΚ απαιτεί από τον υπουργό την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών στους υπευθύνους, ενώ για ακόμα μία φορά επαναλαμβάνει ότι υπήρξε «ολική αδιαφορία της Ελληνικής Αστυνομίας» και «πλήρης ανικανότητα του Αττικάρχη».

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ:
Κύριο Οικονόμου, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝ:
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υφυπουργείο Αθλητισμού
Εισαγγελία Αρείου Πάγου
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Νέα Φιλαδέλφεια 8.8.2023

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Μια Ελληνική οικογένεια θρηνεί ένα αδόκητο χαμό του παιδιού της, που έχασε τη ζωή του από επαγγελματίες δολοφόνους και οργανωμένους εγκληματίες που διέσχισαν τη χώρα και έφτασαν από το Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου συνενώθηκαν με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους, με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν και να κτυπήσουν μέχρι θανάτου ανυπεράσπιστους αθώους πολίτες που επέλεξαν εκείνη την ώρα να βρίσκονται σε καταστήματα εστίασης πέριξ του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.
Δυστυχώς, η εισβολή της στρατιάς των εγκληματιών δεν παρεμποδίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, προς την οποία απευθυνθήκαμε δια νομίμων εκπροσώπων μας και δια του Υπευθύνου Ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόσο κατά την απογευματινή σύσκεψη ασφαλείας που έλαβε χώρα στο γήπεδο μας, όσο και τηλεφωνικά σε μεταγενέστερο χρόνο. Ειδικότερα στις 21.12 ενημερώσαμε τον Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας που βρισκόταν στο γήπεδο OPAP ARENA για το κομβόι δεκάδων οχημάτων που διέσχιζαν την Εθνική οδό πλησιάζοντας στην Αθήνα προερχόμενα από το Ζάγκρεμπ, κοινοποιώντας του μάλιστα και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό. Στις 21.13 γνωστοποιήσαμε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, όσα είχαμε πληροφορηθεί, σχετικά με την έλευση των Κροατών εγκληματιών στην Αθήνα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όσα ακολούθησαν σε περισσότερο από δύο ώρες αργότερα με το βάναυσο θάνατο ενός νέου παιδιού, τον σοβαρό τραυματισμό μικρών παιδιών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, τον ξυλοδαρμό και τον τραμπουκισμό αθώων πολιτών, απλώς αποτέλεσαν τη συνέπεια της ολικής αδιαφορίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της πλήρους ανικανότητας του Αττικάρχη να αντιληφθεί και να κρίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προστατεύσει τους πολίτες.
Το γεγονός ότι δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην άμεση επέμβαση των σεκιούριτι του γηπέδου και απλών πολιτών που επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και παρείχαν προστασία στους συνανθρώπους μας αλλά και σε περιουσιακά μας στοιχεία.
Είναι αδιανόητη η εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να προστατεύσει τους πολίτες από εγκληματικές ενέργειες Κροατών και Ελλήνων δολοφόνων, που μετά βεβαιότητας γνώριζε ότι θα συμβούν, χωρίς να προβεί σε καμία αποτρεπτική ή κατασταλτική ενέργεια.
Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών στους υπευθύνους.
Απαιτούμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών.
Απαιτούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξετε στην Ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να εμπιστεύεται την ασφάλειά της στην Ελληνική πολιτεία και την Ελληνική Αστυνομία.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα