back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μ. Συντυχάκης: Σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση φασιστών η κάθοδος των Κροατών στη Ν. Φιλαδέλφεια

Διαβάστε επίσης

Σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο.

Αρχικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση βαρύνεται με σοβαρές πολιτικές ευθύνες για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν ανενόχλητοι από την Κροατία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες τις οποίες προσπαθεί να συγκαλύψει. Είναι εξόφθαλμη η προσπάθειά της να αποδοθεί αυτό το τραγικό συμβάν σε ένα εσωτερικό αλαλούμ της αστυνομίας και εκείνη να μείνει στο απυρόβλητο. Όμως, είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οργανωμένοι χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν τα δυτικά Βαλκάνια, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών. Επομένως, πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν και να υπάρξουν παραιτήσεις ακόμα και σε επίπεδο υπουργού», δήλωσε.

«Δεν είναι απλά ένα γεγονός οπαδικής βίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοναζί, συνδέονται με το δολοφονικό τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία, είναι αδελφοποιημένοι. Άλλωστε, η οπαδική βία και ο χουλιγκανισμός είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό συνώνυμα με τέτοιου είδους φασιστικές, νεοναζιστικές πρακτικές», επισήμανε ο κ. Συντυχάκης.

Πρόσθεσε δε ότι η κάθοδος των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα δεν ήταν απλά ένα ραντεβού οπαδών, όπως προκύπτει από τα διαβιβαστικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά μια σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση φασιστών.

«Είναι χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει η αστυνομία τα γεγονότα, είναι μνημείο ψέματος και ντροπής», συμπλήρωσε κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα απογυμνωμένο κράτος το οποίο είναι ανίκανο να υπερασπίσει την ανθρώπινη ζωή σε όλα τα επίπεδα».

Σύμφωνα με τον κ. Συντυχάκη «κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να εξαλείψει τη βία στον αθλητισμό αν δεν την αντιμετωπίσει ως μέρος της συνολικής κοινωνικής βίας και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επιτρέπουν την αναβίωση σκοταδιστικών αντιλήψεων, την εμφάνιση εθνικιστικών φασιστικών στοιχείων».

Ως προς το μέτωπο της ακρίβειας , εκτίμησε ότι η άνοδος των τιμών που τσακίζει το εισόδημα των νοικοκυριών, τροφοδοτείται από την ίδια τη λειτουργία του καπιταλισμού λέγοντας: «Το τοπίο για τα λαϊκά νοικοκυριά είναι ζοφερό. Ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια στα τρόφιμα και στην ενέργεια εξαϋλώνουν τους πενιχρούς μισθούς. Την ίδια στιγμή, η φοροληστεία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πέρα από την αισχροκέρδεια, υπάρχει ένα κράτος που καλύπτει τους επιχειρηματικούς ομίλους σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά τους έναντι άλλων μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομίλων και επιχειρήσεων».

Κλείνοντας, εξέφρασε την άποψη ότι η ουσιαστική ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια μπορεί να δοθεί μόνο με τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την ενέργεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα