14.7 C
Athens
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

14.7 C
Athens
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Σ. Φάμελλος: Σε λίγο θα μας πουν ότι παρέλαβαν καμένη γη

Διαβάστε επίσης

«Η ενδεκαήμερη πυρκαγιά στη Ρόδο, η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο και η τραγική δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ από ακροδεξιούς Κροάτες χούλιγκαν, απέδειξαν ότι η «ετοιμότητα» του κ. Μητσοτάκη είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου…», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Διαπιστώνουμε όμως ότι στις αντιδράσεις της αστυνομίας υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, και υπάρχει ξεκάθαρη κυβερνητική ευθύνη για αυτό. Αλλού βλέπουμε υπερβολικό αυταρχισμό και επικοινωνιακή επίδειξη ισχύος και αλλού αδράνεια και υποτίμηση των πραγματικών προβλημάτων ασφάλειας. Αυτό όμως υποτιμά και την αστυνομία και την αξιοπιστία της. Το ίδιο πρόβλημα βλέπουμε και σε όλες τις εκφράσεις του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. Επικοινωνιακή υποκρισία, μεγάλα λόγια αλλά επιχειρησιακή αδυναμία, κομματισμός και αναξιοκρατία με αποτέλεσμα ο πολίτης να είναι μόνος και αβοήθητος», σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Documento».

Τονίζει πως οι κ.κ. Οικονόμου και Μητσοτάκης έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. «Eίναι θέμα πολιτικής ευθύνης η προστασία και η ασφάλεια της ζωής, ως καθολικό δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας. Η επιλογή της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι επίσης πολιτική ευθύνη. Και η απομάκρυνση ορισμένων – και πιθανά όχι των πραγματικά υπεύθυνων – αστυνομικών είναι προπέτασμα καπνού».

Αναφέρεται στις διαμαρτυρίες για ελλείμματα στην πρόληψη, στην πυρόσβεση και στο συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, όπως και στον κεντρικό ρόλο των εθελοντών που έδωσαν τη μάχη, ακόμα και μόνοι, στα μέτωπα και για τη σωτηρία του τόπου τους και της περιουσίας τους, όπως τού μεταφέρθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ρόδο.

Σχετικά με την περιοδεία στη Ρόδο προσθέτει πως: «με τους παραγωγικούς φορείς θέσαμε ως προτεραιότητα τις αποζημιώσεις, την αναπλήρωση του εισοδήματος με ρήτρα μη απολύσεων. Καταθέσαμε προτάσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ασφάλειας, πάνω στα οποία στηρίζονται η κοινωνική και οικονομική λειτουργία και ο τουρισμός, αλλά και τα δύο έχουν θιγεί σε μεγάλο βαθμό από τις πολυήμερες πυρκαγιές. Είναι θέμα επιβίωσης του νησιού να αποκατασταθούν ταχύτατα και αυτό να μεταφερθεί και στην τουριστική προβολή της χώρας».

Ο Σ. Φάμελλος επισημαίνει ότι άμεσα, με το άνοιγμα της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καλέσει ξανά τον κ. Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή, για να διενεργηθεί συζήτηση είτε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είτε με επίκαιρη ερώτηση στην ώρα του Πρωθυπουργού για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, την πολιτική προστασία την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Σχολιάζει ακόμη πως η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αγνόησαν επιδεικτικά σχετική πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο ίδιος προσωπικά, μετά τις φωτιές του Ιουλίου.

Όσον αφορά την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει πως: «η «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να ανακόψει την καθοδική πορεία του κόμματος. Γιατί έχουμε ανάγκη στη χώρα μας, ένα ευρωπαϊκό, αριστερό, οικολογικό και βαθιά μεταρρυθμιστικό κόμμα που θα καταθέσει κυβερνητική λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας… Απαιτείται η επιλογή ηγεσίας να συνδεθεί με ένα ουσιαστικό διάλογο και αποφάσεις για ένα νέο κόμμα με μία νέα πολιτική πρόταση…Σε αυτό το πεδίο θα κριθούν οι υποψηφιότητες. Πρέπει πράγματι να υπερβούμε τους εαυτούς μας και την εσωκομματική συζήτηση των τελευταίων ετών στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από τη μεριά μου συμβάλλω ώστε αυτός ο πολιτικός διάλογος να γίνεται και στα όργανα και δημόσια».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα