15.3 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

15.3 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών – Η ΕΛΑΣ αρμόδια για την είσοδο των οργανωμένων στα γήπεδα

Διαβάστε επίσης

Οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν και κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα πια την επίσημη ΠΑΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας μετά την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Προέδρου της UEFA και των ιδιοκτησιών των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Όπως είπε, θεωρεί πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι συμφωνήθηκε με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων ομάδων ότι η Αστυνομία θα έχει πια ουσιαστικό ρόλο προκειμένου να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες εκείνες που στο παρελθόν μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, σημειώνοντας πως η αρμοδιότητα αυτή μεταπίπτει από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ομάδων, στην Αστυνομία, η οποία θα έχει και την ευθύνη να κάνει τέτοιους ελέγχους όποτε η ίδια κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για «άλλα μέτρα στην φαρέτρα μας», όπως το κλείσιμο ενδεχομένως των θυρών οργανωμένων οπαδών και το πλαίσιο το οποίο υπάρχει για την τιμωρία των ομάδων και τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ενώ απηύθυνε και προειδοποίηση για αποφυγή του ύστατου μέτρου του ευρωπαϊκού αποκλεισμού ομάδων. «Θέλω να είμαι σαφής. Ελπίζω να μην απαιτηθεί από τις εξελίξεις, το κράτος να ενεργοποιήσει το ύστατο μέτρο που έχει στην διάθεσή του και είναι ο προσωρινός αποκλεισμός ομάδων από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να φθάσουμε εκεί και όλοι έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει στην ρίζα του το κακό», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην συμφωνία με τον Πρόεδρο της UEFA για συνεργασία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενδεχομένως και με την δημιουργία Παρατηρητηρίου Βίας με την συμμετοχή πολλών διαφορετικών κρατών έτσι ώστε η UEFA όχι μόνο να προειδοποιεί για γεγονότα υψηλού κινδύνου αλλά και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια για το ποιοι σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι με ποιους και να είναι πολύ αυστηρή η απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών που είναι υπότροποι και έχουν υποπέσει σε τέτοια περιστατικά βίας και ενδεχομένως και με πιο αυστηρές τιμωρίες και από την ΟΥΕΦΑ για τέτοια γεγονότα, με μηδενισμούς και αποκλεισμούς από ευρωπαϊκές οργανώσεις.

«Αυτό το “ως εδώ” που φωνάζουμε ήρθε η χώρα να του δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επισήμανε ότι «φαινόμενα αδράνειας δεν θα γίνουν ανεκτά».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση, αναγνώρισε και ο ίδιος ότι στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκανς και της δολοφονικής επίθεσης τη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρξε επιχειρησιακή αστοχία της ΕΛ.ΑΣ που δεν πρέπει να επαναληφθεί, διαβεβαίωσε πως οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, ενώ διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ούτε η χώρα, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων ακόμη κι αν αυτή είναι επίσημη, πρόσθεσε απαντώντας ουσιαστικά στον Πρόεδρο της Κροατίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι, σημειώνοντας ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για να κάνουν εγκληματικές πράξεις, να ασκήσουν βία.

Αυτό είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου, δεν είναι οπαδοί του ποδοσφαίρου, είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις βλακώδεις ιδέες τους, σημείωσε και πρόσθεσε ότι φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να πούμε «φτάνει πια», πρέπει αυτό να σταματήσει και θα σταματήσει.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα