back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ε. Κολλάτος: Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερα, μέσα από ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

Ο φωτισμός στο αστικό περιβάλλον δημιουργεί ποιότητες στον δημόσιο χώρο. Επιδρά στους πολίτες που τον οικειοποιούνται, επηρεάζει την κίνηση δημιουργώντας θεατούς και αθέατους χώρους, φωτεινά ή σκοτεινά πεδία, αισθήματα ασφάλειας ή φόβου.

Στην Αθήνα, ο φωτισμός περνά πλέον στον 21ο αιώνα. Με νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, που αντικατέστησαν τα παλαιότερα, σύμφωνα με τον Ευγένιο Κολλάτο, Aντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Σοφία Μπερετάνου, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, αναφέρεται στο έργο που επιτελέστηκε στο πεδίο της αρμοδιότητάς του στη θητεία της  δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη.

«Ζητάμε από τους δημότες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στον συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” και στο πρόσωπό μας ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2019. Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερα, μέσα από ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» λέει.

Οι νέοι στόχοι έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων σε σχέση με τις πηγές φωτισμού στην πόλη. «Μια πολύπλοκη διαδικασία, για την οποία χρειάστηκε η συνδρομή ειδικών επιστημόνων. Εκπονήθηκαν μελέτες σε συνεργασία με το ΕΜΠ και πλέον έχουν αλλάξει οι λάμπες φωτισμού στην Αθήνα κατά 60%».

Όπως εξηγεί «Το βασικό είναι ότι εγκαταστάθηκε ένα σύστημα τηλεδιαχείρισης και πλέον μέσα από ένα κέντρο λήψης μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση των φωτιστικών στην Αθήνα. Είναι μια σύγχρονη τεχνολογία που διευκολύνει το έργο μας, καθώς καταγράφει τις φθορές και δείχνει ποιες λάμπες κάηκαν και  χρήζουν αντικατάστασης».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φωτισμού εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί όπου μόλις πέσει η νύχτα, η κυκλοφορία είναι για γενναίους ή παραβάτες όπως καταγγέλλουν κάτοικοι αυτών των ιστορικών περιοχών.

«Από την Ομόνοια, περιμετρικά και πίσω από αυτήν μέχρι την πλατεία Αττικής, χρειάζεται να αλλάξουν όλες οι πηγές φωτισμού, επειδή με τις πρώτες δυνατές βροχές προκαλούνται βραχυκυκλώματα. Σοβαρό πρόβλημα προκαλούν όμως και οι δολιοφθορές, με τα δημοτικά συνεργεία να καταγράφουν συνεχώς νέες»..

Ποια είναι λοιπόν η απάντηση σε φωνές διαμαρτυρίας ότι αυτές οι γειτονιές έχουν ξεχαστεί;

Για τον Aντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο η λύση έρχεται εμπράκτως. Μέσα από δράσεις και έργα.

«Δημιουργήσαμε τις κατάλληλες υποδομές και σαρώνουμε  κάθε υποφωτισμένο σκοτεινό σημείο ή γωνιά της Αθήνας. Ενόψει και των ανακοινώσεων από πλευράς του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, πρέπει να περιμένουμε ευχάριστες εκπλήξεις για τον φωτισμό των συντριβανιών και τον διάκοσμο της πρωτεύουσας».

Και δεν είναι μόνον αυτά. Καθώς τα φωτιστικά βρίσκονται πλέον σε διαδικασία συντήρησης, η νέα πρόκληση είναι η ηλεκροκίνηση.

«Αρχίσαμε την τοποθέτηση φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στοχεύουμε στη διεύρυνση του δικτύου ώστε να συμπεριληφθούν δίτροχα, ποδήλατα και ηλεκτροκινούμενα αναπηρικά αμαξίδια» καταλήγει ολοκληρώνοντας ο κ Ευγένιος Κολλάτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα