back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δ. Ακτύπης: Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι να δυναμώσει ένα ρεύμα αντιπαράθεσης απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες των λαών

Διαβάστε επίσης

«Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι γνωστοί στους εργαζόμενους για τη συνεισφορά τους στην αγωνιστική δράση και τις διεκδικήσεις   τους στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Στόχος μας είναι να δυναμώσει ένα ρεύμα αντιπαράθεσης απέναντι σε ένα κράτος που είναι εχθρικό για τις ανάγκες των λαών, της νεολαίας και ταυτόχρονα πολύ φιλικό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», ανέφερε ο Δημήτρης Ακτύπης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτoύλη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου και απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αττική, έκανε λόγο για μια αθωράκιστη λόγω υποχρηματοδότησης Περιφέρεια, λέγοντας: «Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καθαριστεί κανένα ρέμα τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Αττική γιατί οι εργολάβοι τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα πάρει τη δουλειά ενώ βασικές υποδομές για την προστασία των πολιτών έχουν να συντηρηθούν από το 2010. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα υποχρηματοδότησης και μάλιστα τη στιγμή που δίνονται χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και εργολάβους».

Σύμφωνα με τον κ. Ακτύπη, απαιτείται αλλαγή προτεραιοτήτων και πολιτικής.

«Πρέπει να γίνουν έλεγχοι στα σχολεία. Υπάρχουν 9000 σχολικές μονάδες οι οποίες έχουν χτιστεί μεταξύ 1960 και 1985, οι μισές εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική. Μόλις προχθές κατέρρευσαν σοβάδες σε σχολείο του δήμου της Αθήνας και τραυματίστηκαν μαθητές. Επίσης, ούτε στο 1/3 των σχολείων της Αττικής δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ καμαρώνουν για το μεγάλο πρότζεκτ στο Ελληνικό, για τα καζίνο που θα χτιστούν, για τις μαρίνες και τις πολυτελείς κατοικίες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ασκείται μια συγκεκριμένη πολιτική που ευνοεί επιχειρηματικά συμφέροντα και η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Είναι πολιτική επιλογή τα έργα και οι υποδομές να μένουν παραπίσω. Εμείς ζητάμε να αλλάξουν οι προτεραιότητες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα