back to top
22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στ. Κασσελάκης: Από τον Ιούλιο απευθύνθηκα στην Αχτσιόγλου – Δεν μου απάντησε ποτέ

Διαβάστε επίσης

Απάντηση με αιχμές αλλά σε ήπιους τόνους έδωσε στην Έφη Αχτσιόγλου ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του για τις άστοχες δηλώσεις του για την κατεχόμενη Κύπρο.

Με νέα παρέμβαση του ο Στέφανος Κασσελάκης εκφράζει την πικρία του επειδή η Έφη Αχτσιόγλου ρίχνει τα βέλη της προς τον ίδιο και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την κατηγορεί πως διακινεί σενάρια εναντίον του περί συνεργασίας του με τον σημερινό πρωθυπουργό στο παρελθόν.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο. Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση.

Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω «δε με στήριξες». Βλέπω κάθε βίντεο της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης!

Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών.

Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ. Δε μου απάντησε ποτέ – είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα.

Αυτό το «μαζί» το ζητάω από εσάς.

Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ

Εσείς είστε οι εγγυητές της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας.

Κάνω έκκληση. Χαμηλώστε τους τόνους. Ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς.

Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη.

Δεν τη σκορπάμε.

Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει.

Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο βίντεο που ανάρτησε σήμερα  με το οποίο ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Όπως είπε απευθύνθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της αλλά αυτή δεν απάντησε ποτέ. Δημοσιοποίησε δε την πρώτη σελίδα ενός email στο οποίο εμφανίζονται κάποιες από τις προτάσεις:

Φορολογική ελάφρυνση για εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρεία που δημιουργούν προγράμματα stock option για τους εργαζομένους και επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται εκτός Αττικής.

Δραστικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη: υποχρεωτικά έκδοση απόφασης εντός τριετίας για εμπορικές διαφορές, δυνατότητα δικηγορικής εκπροσώπησης εξ αποστάσεως, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος να φτάσουν στο δικαστήριο εντός τριετίας, κάλυψη των κενών θέσεων στη Δικαιοσύνη.

Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με διαχωρισμό από το κοινοβούλιο ή απαίτηση για πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Υποχρεωτική αποκάλυψη των δανείων βουλευτών και υπουργών. Όχι μόνο το υπόλοιπο, αλλά τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις κ.τλ.

Τερματισμό των κομματικών διορισμών στα νοσοκομεία και εφαρμογή ενός συστήματος «διαρχίας» μεταξύ εκλεγμένου από το προσωπικό και ειδικευμένου στελέχους διοίκησης εκτός νοσοκομείου.

 

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα