back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με καταμετρημένο το 75% των ψήφων έχει προβάδισμα  έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει 56,69% και η κ. Αχτσιόγλου 43,31% στο 5% των εκλογικών τμημάτων. Η Έφη Αχτσιόγλου λίγο πριν τις 23:00 τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του ενώ αναμένεται να κάνει και δηλώσεις. 

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της Δευτέρας,  και για τα επόμενα δύο 24ώρα. 

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση και δόθηκαν οδηγίες τόσο για την εξέλιξη των έργων καθαρισμού σε ποτάμια και υδατορέματα και την αποκατάσταση αναχωμάτων που εκτελούνται σε όλη τη Θεσσαλία, όσο και για την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής προστασίας ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας. 

Το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά  τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίας  από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων  . Ε  Σε  ετοιμότητα και οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις  στη Θεσσαλίας, σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, ενώ, παράλληλα, συνεχίζουν να συνδράμουν στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές 

“Τις επόμενες ημέρες ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται και πάλι επί ποδός διότι οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν για φαινόμενα βροχής στη δυτική και κεντρική Ελλάδα” αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο μήνυμά του στο facebook και επισημαίνει ότι “η τραυματισμένη Θεσσαλία πρέπει να δείξει ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα είμαστε δίπλα της” συμπληρώνει  

Ο πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι το Market Pass θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, αλλά μόνο για όλη τη Θεσσαλία, πλημμυρόπληκτες κοινότητες της Φθιώτιδας  της Βοιωτίας, και τον Έβρο με διπλασιασμό του μηνιαίου ποσού. Ωφελούμενα θα είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη 

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα id.gov.gr για τις νέες ταυτότητες, προκειμένου οι πολίτες να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους για την έκδοση νέων τύπου ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας. 

Νεκροί μέσα στο όχημά τους σε χαράδρα εντοπίστηκαν πατέρας και γιός 65 και 38 ετών αντίστοιχα οι οποίοι αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη. Ο πατέρας είχε ταξιδέψει στην Λαμία προκειμένου να συνοδέψει τον γιό του στο σπίτι τους στην Άρτα, μετά από σύντομη νοσηλεία του 35χρονου εξαιτίας τροχαίου. 

Για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:  

Ολυμπιακός – Κηφισιά, 4-0 

Άρης – Παναιτωλικός, 3-0 

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 1-2 

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. 1-3 

Και ο καιρός…   

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, για αύριο στην Αττική. Σποραδικές καταιγίδες  πιθανόν να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα