16 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

16 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Χ. Δούκας: Να σκεφτούμε και να ψηφίσουμε με αυτοδιοικητικούς όρους και όχι πολιτικούς

Διαβάστε επίσης

«Δεν έχει η Αθήνα άλλα πέντε χρόνια για χάσιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα άλμα προόδου και εμείς μπορούμε να το κάνουμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής του Συνδυασμού “Αθήνα ΤΩΡΑ” Χάρης Δούκας.  
Στις εκλογές πρέπει να σκεφτούμε και να ψηφίσουμε με αυτοδιοικητικούς όρους και όχι πολιτικούς, τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα της Αθήνας, επισήμανε: 
«Η αυτοδιοίκηση είναι το βασικότερο εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του σήμερα, όπως για παράδειγμα ο  αγώνας για την αντιμετώπιση της κλιματική κρίσης πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί στις πόλεις» τόνισε και πρόσθεσε:
«Μπορεί η κλιματική κρίση να είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ωστόσο το τοπικό είναι πολύ σημαντικό, διότι οι πόλεις χρειάζονται νέα σχέδια θωράκισης και προσαρμογής στα ακραία καιρικά φαινόμενα».
 
Ο κύριος Δούκας, με αφορμή την πρόσφατη καταιγίδα στο κέντρο της πόλης, έκανε λόγο για μια Αθήνα ανοχύρωτη περιβαλλοντικά και κλιματικά:
«Στην Αθήνα είδαμε εικόνες ντροπής, να παρασύρονται άνθρωποι από τα νερά στη Βασιλίσσης Σοφίας, στον Ευαγγελισμό, είναι ανοχύρωτη περιβαλλοντικά και κλιματικά η Αθήνα».
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς τα προβλήματα που θα έρθουν θα είναι τεράστια:
«Δεν υπάρχει καν  επιχειρησιακό σχέδιο, τα έργα γίνονται εδώ κι εκεί, ποτάμια και ρέματα είναι μπαζωμένα κι η πόλη είναι μια τσιμεντούπολη. Ακόμα κι ο Ποδονύφτης, ενώ γίνεται προσπάθεια να διασωθεί, μάλλον και αυτός θα μπαζοποιηθεί. Εάν χάσουμε κι άλλα πέντε χρόνια και δεν ενεργήσουμε τώρα, θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα».
Αναφερόμενος στις γειτονιές της Αθήνας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σημείωσε ότι ακόμα και στις απλές καταιγίδες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μπουν στο σχεδιασμό και τα βουνά τις Αττικής, να γίνει καταγραφή όμβριων υδάτων, να εξετάσουμε τί έργα μπορούν να γίνουν στα ποτάμια και τα ρέματα.  Υπάρχει ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται με φυσικές λύσεις», υπογράμμισε.
Τάχθηκε υπέρ του αγώνα που κάνουν κάτοικοι στις γειτονιές της πόλης ώστε τα πάρκα και τα άλση να μη γίνουν πλακάκια και ζαρντινιέρες.
«Θέλουμε έργα με επίκεντρο τη φύση κι όχι την εργολαβία. Τα χρήματα είναι πολλά για να γίνουν όλα αυτά, αλλά είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εμείς θέλουμε νέα σχέδια θωράκισης της Αθήνας, αντιπλημμυρικά εκεί που χρειάζονται, να σώσουμε ρέματα κι όχι να δώσουμε χρήματα για παράδειγμα στη διαπλάτυνση της Πανεπιστημίου που δε χρειάζεται».
Για την ασφάλεια στην πόλη ο κ. Δούκας ανέφερε ότι είναι το πιο σημαντικό θέμα, μετά την καθαριότητα.
«Όλοι παρατηρούμε την αύξηση της εγκληματικότητας. Η δική μας πρόταση είναι περισσότερη δημοτική αστυνομία και πολλές κοινές περιπολίες με την αστυνομία».   
Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά σχολικά κτίρια στον Δήμο της Αθήνας.Στόχος του, όπως είπε είναι, να γίνουν fast track διαδικασίες ώστε μαθητές και  καθηγητές να μετακινηθούν σε ασφαλή σχολεία.
«Τα σχολεία επίσης έχουν προβλήματα, αρκετά από αυτά  στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, υπάρχουν κοντέινερ ακόμη για μάθημα. Η πρώτη απόφαση, εάν εκλεγώ Δήμαρχος Αθηναίων, θα είναι η άμεση καταγραφή των προβλημάτων στα σχολεία της Αθήνας και η θέσπιση “fast track” διαδικασιών ώστε να μετακινηθούν μαθητές και δάσκαλοι σε κατάλληλα κι ασφαλή κτήρια».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα