16 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

16 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Χ. Σπυριδάκης: Δήμος της Αθήνας για το λαό και όχι για τους εργολάβους

Διαβάστε επίσης

Για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των λαϊκών στρωμάτων, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο Χρήστος Σπυριδάκης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος που διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση της οποίας ηγείται ο Νίκος Σοφιανός.

Όπως είπε, το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου είναι ο ίδιος ο δήμος της Αθήνας, κατηγορώντας παράλληλα την νυν δημοτική αρχή ότι « θέτει ως προτεραιότητα τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων των αναπλάσεων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, του τουρισμού και του real estate» και τονίζοντας ότι τα κυριότερα ζητήματα της πρωτεύουσας σχετίζονται άμεσα με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές.

«Την επομένη των εκλογών, θα κληθούμε να διαχειριστούμε έναν τεράστιο φορέα, ένα σύνολο οργανισμών και διευθύνσεων που επί της ουσίας λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Ο δήμος της Αθήνας εισπράττει 200 εκατ. ευρώ από δημοτικά τέλη με αποτέλεσμα να συμπιέζεται το ήδη επιβαρυμένο εισόδημα των πολιτών. Την ίδια στιγμή κερδίζουν γιγαντιαία ποσά μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες του real estate, απολαμβάνουν φοροασυλία οι μεγαλοξενοδόχοι, εις βάρος των αναγκών των πολλών», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, έφερε ως παράδειγμα τον ηλεκτροφωτισμό στην Πάτρα όπου- όπως είπε- « η αλλαγή 15.000 φωτιστικών σωμάτων με LED κόστισε 4 εκ. ευρώ, ενώ στην Αθήνα για 43.000 περίπου φωτιστικά σώματα το κόστος ανήλθε 54 εκ. ευρώ».

«Η απόσταση που δημιουργείται είναι τεράστια και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ηλεκτροφωτισμό, με την εργολαβία που έχει αναλάβει εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίος», σχολίασε.

Επίσης, κατά τον ίδιο, η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κομμάτι της λειτουργίας της να καλύπτεται από την ανάθεση σε εργολάβο.

«Πλέον, ότι φυτεύεται στην Αθήνα, αγοράζεται. Το 70% των εργασιών της Διεύθυνσης Πρασίνου που περιλαμβάνει το κλάδεμα και τη συντήρηση, εκτελείται από ιδιώτη, όλως τυχαίως και εδώ από εταιρία συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυριδάκη «οι βασικές αποφάσεις της δημοτικής Αρχής του Κώστα Μπακογιάννη όπως ο Μεγάλος Περίπατος, η Διπλή Ανάπλαση και την προώθηση του στόχου Αθήνα – πόλη πρότυπος τουριστικός προορισμός υλοποιήθηκαν με τη στήριξή τους στο δημοτικό συμβούλιο από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», γεγονός που καταδεικνύει ότι «οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής δεν αφορούν τις ανάγκες των πολλών αλλά τα κέρδη των λίγων».

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» κύριο ζητούμενο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αθήνας.

«Το αρχικό σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου, προέβλεπε πεζοδρόμηση της Αθήνας, της Ερμού μέχρι στην Ασωμάτων και της Καραγιώργη Σερβίας. Μετά από δική μας πίεση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και των επαγγελματιών της Αθηνάς, το πήραν πίσω. Φανταστείτε τι θα γινόταν τώρα αν είχαμε πεζοδρομημένο και αυτό το κομμάτι της πόλης», εξήγησε.

Κλείνοντας, επισήμανε την ανάγκη δραστικής μείωσης των δημοτικών τελών καθώς και τις ανάγκες των παιδιών και των γονιών τους για ασφαλή σχολεία και του συνόλου των δημοτών για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα