18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τις πληγές τους από το πέρασμα του Elias μετρούν οι κάτοικοι σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Μαγνησία

Διαβάστε επίσης

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Κεντρικής και της Βόρειας Εύβοιας από την κακοκαιρία Elias.

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Η πυροσβεστική έχει κληθεί για να βοηθήσει σε δεκάδες περιστατικά για απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

Ο δρόμος από το Μαντούδι προς Πευκί είναι αδιάβατος, μετά από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί. Το ίδιο από την Κήρινθο προς την Λίμνη. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σωστικά συνεργεία που καλούνται για απεγκλωβισμούς αδυνατούν να φτάσουν στα χωριά.

Λαμία

Στην Λαμία όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στο Σπερχειό για να αποφύγουν την πλημμύρα σε μία ευρύτερη περιοχή.

Οι κάτοικοι του χωριού Κόμμα που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο βρίσκονται από χθες το βράδυ σε μία διαρκή ετοιμότητα, έτσι ώστε όταν δοθεί το σύνθημα της εκκένωσης να φύγουν γρήγορα, για να μην εγκλωβιστούν από τα νερά. Προληπτικά περίπου 15 οικογένειες, με ευάλωτα μέλη, έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα. Χωματουργικά μηχανήματα παλεύουν όλη νύχτα στα αναχώματα και πολλοί από τους κατοίκους παραμένουν συγκεντρωμένοι μαζί με τις αρχές στο κοινοτικό γραφείο. Λεωφορεία περιμένουν κοντά στο χωριό για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ανθρώπων, ενώ οικόσιτα ζώα έχουν ήδη μεταφερθεί από χθες σε ασφαλή σημεία.

Βόλος

Νέες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρίας Elias στο Βόλο και στο Πήλιο.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις τεράστιες βλάβες που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο ρευματοδότης στου Βόλου.

Τεχνικοί του Οργανισμού που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους και να ρευματοδοτήσουν ξανά το πολεοδομικό συγκρότημα εγκατέστησαν υπεργεννήτριες που είναι ικανές να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύμα τους υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ που έχουν πλημμυρίσει, ώστε να δοθεί φως και ενέργεια σε πολλά τμήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Στη συνέχεια τα συνεργεία θα ανοίξουν έναν έναν τους υπόγειους υποσταθμούς για να καταγράψουν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες που έχουν σημειωθεί από τις πλημμύρες του τελευταίου 24ωρου

Με απόφαση της Αστυνομίας έχει απαγορευθεί από χθες το απόγευμα η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Στο Βόλο έχει διακοπεί και πάλι η υδροδότηση ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει πάνω από 1200 κλήσεις για βοήθεια.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχουν φτάσει μεγάλες δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα,βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν σε συνεργασία με δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.

Πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια του έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη: Παλαιό Λιμεναρχείο,Παπαδιαμάντη, Άγιος Παντελεήμονας, μέρος του κέντρου και της παραλίας του Βόλου, τα Παλαιά,οι Άγιοι Ανάργυροι, το Νέο Δέλτα, η Νεάπολη, το Πολυτεχνείο.

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που “κατέβασαν” στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Οι εικόνες είναι τραγικές στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές. Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά και δεν υπάρχει οδική σύνδεση με το Βόλο. Όπως επίσης και του Νότιου Πηλίου με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου, με καταστροφές στις Αλυκές, τα Πευκάκια,την Κριθαριά,τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

Στις Αλυκές έσπασαν χείμαρροι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός.

Καταστροφές έχουμε επίσης στη Μακρυνίτσα που επίσης βρίσκεται αποκλεισμένη οδικά.

Τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Βόλου-Βελεστίνου που είχαν κλείσει όπως ο δρόμος προς Μικροθήβες, ξαναδόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ τα σχολεία σε όλη την Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα