back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας στη Λαμία: Να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ που είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος

Διαβάστε επίσης

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χαιρετισμό του στη σημερινή πολιτική συγκέντρωση για τις τοπικές εκλογές στη Λαμία, επισήμανε με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τους ισχυρισμούς από «κυβερνητικά χείλη, κάποια παπαγαλάκια τους σε ΜΜΕ και από ορισμένους επιστήμονες που έχουν πάρει εργολαβία το ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής, για “ακραία καιρικά φαινόμενα”, πρωτοφανή, που συμβαίνουν μια φορά στα 1000 χρόνια» ότι:

«Αποδεικνύεται αυτό που τόνιζε το ΚΚΕ. Ότι το μόνο πραγματικά ακραίο είναι η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, της σημερινής και όλων των προηγούμενων, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που θυσιάζουν έργα που έχει ανάγκη ο λαός μας, όχι μόνο επειδή κοστίζουν, αλλά και γιατί δεν υπόσχονται την κερδοφορία που θέλουν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Αναφερόμενος στην αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «κι αυτή την κρίση θα την κάνουν ευκαιρία» είπε ότι «όταν αυτοί λένε “ευκαιρία”, εννοούν κάτι σαν αυτά που έλεγαν το καλοκαίρι του 2021 με το περιβόητο σχέδιο της “επιτροπής Μπένου” για την “ανασυγκρότηση” της Βόρειας Εύβοιας, που τώρα μάλλον είναι θαμμένο εκεί, κάπου μέσα στις λάσπες. Γιατί όσο οι πυρόπληκτοι με τις επιτροπές αγώνα που έφτιαξαν και μαζί τους οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, προειδοποιούσαν για την ανάγκη αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων μετά τις φωτιές, η κυβέρνηση έψαχνε ιδιώτες “ανάδοχους” για να πατήσουν πόδι στα δάση».

Πρόσθεσε ότι «έτσι και φέτος, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, άρχισαν να μιλάνε για επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τη βιομάζα των δασών για παραγωγή ενέργειας και με την ευκαιρία, θα καθαρίζουν και τα δάση και μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές μάς ξεφούρνισαν τη λύση για το πρόβλημα: Την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση στα σπίτια. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: Και το κράτος να πετάει από πάνω του την ευθύνη για την προστασία της ζωής, να απαλλάσσεται από το κόστος των αποζημιώσεων, και από την άλλη να δημιουργεί ένα νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών».

«Αυτή είναι η πολιτική τους, αυτό είναι το σύστημά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι «τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να γίνεται και πολλή κουβέντα» και επισημαίνοντας ότι η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι «σημαντική πολιτική μάχη τόνισε ότι ο καθένας και η καθεμιά με βάση αυτά που ζει πρέπει να πάρει την ευθύνη και να αποφασίσει τι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τι δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θέλει:

– Θέλουμε τοπικές αρχές και συμβούλια συμβιβασμένα, που θα λένε “τι να κάνουμε, έτσι έχουν τα πράγματα”, που θα είναι τα “καλά παιδιά” των κυβερνήσεων, που θα δηλώνουν “αναρμόδιοι” για όλα εκτός από το μοίρασμα των εργολαβιών, της “μάσας” δηλαδή στους διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες, και θα παίζουν την κολοκυθιά για το ποιος ευθύνεται για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα;

– Ή θέλουμε να στείλουμε εκεί περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ;» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης διατυμπανίζει ότι η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι πολιτική σύγκρουση για να εκλεγούν δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια της αρεσκείας του, εκλεκτοί της ΝΔ, για να τους έχει “σήκω-σήκω” – “κάτσε-κάτσε”, τόσο εμείς πρέπει να δυναμώσουμε τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, τους υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ που θα αποτελούν και την μοναδική γνήσια δύναμη αντιπολίτευσης στην κεντρική εξουσία, δύναμη διεκδίκησης και προώθησης της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων».

Πρόσθεσε ότι οι εκλεγμένοι με την “Λαϊκή Συσπείρωση” θα βρεθούν «και στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όχι απέναντί τους, απαιτώντας επαναλειτουργία του εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους».

«Θέλουμε να πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών, επειδή ο χάρτης θα έχει βαφτεί πάλι μπλε και αυτός θα το μεταφράζει σε “πράσινο φως” από τον λαό για να τρέξει το αντιλαϊκό του έργο; Ή θέλουμε να του δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι “δεν πάει άλλο” και ότι θα τα βρει σκούρα;» είπε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «αυτό το μήνυμα μπορεί να το πάρει, μόνο αν βγουν ακόμα πιο ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο πραγματικός τους αντίπαλος, το ΚΚΕ, αυτό αποτελεί πραγματική λύση υπέρ του λαού και όχι οι διάφορες συμπράξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που και στη Βουλή ψηφίζουν κατά 50 και 70% τα νομοσχέδια της ΝΔ, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν τους ξεφεύγει τίποτα».

Είπε ότι «όλα αυτά που κάνουν τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά όλων όσων νιώθουν αριστεροί, πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι», προσθέτοντας «χώρια που για άλλη μία φορά, όπως τόσες και τόσες τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ, κυρίως με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να γελάνε και τα μουστάκια τους και να παρουσιάζονται μάλιστα και ως δικαιωμένοι, αφού, όπως λένε, και οι δήθεν “αριστεροί τελικά είναι σαν τα μούτρα τους”».

«Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής, είναι μια ευκαιρία για όλους όσους και όσες έχουν ακόμα παραμείνει σε αυτά τα πολιτικά σχήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”» είπε ο Δ. Κουτσούμπας καλώντας σε συμπόρευση στο «δρόμο της τιμής και του αγώνα».

«Γιατί απέναντι στους κάθε λογής “Μεσσίες”, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ» καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής και ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου «με το κόκκινο γαρύφαλλο», του ψηφοδελτίου «της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί, πιο δυνατοί!».

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης οι Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Θανάσης Αδάμ, υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα