18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κ. Παπαδάκης: Δεν πάμε να διαχειριστούμε, πάμε να ανατρέψουμε  

Διαβάστε επίσης

Η “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα”, που αποτελεί τη συνεργασία τριών σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» και Ανυπότακτη Αθήνα), διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”.

«Το γεγονός ότι τρεις παρατάξεις αποφάσισαν, παρά το γεγονός ότι κατέβαιναν στις εκλογές το 2019 χωριστά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συγκροτήσουν κοινό πρόγραμμα -παρέμβαση στο Δήμο της Αθήνας δεν με άφησε  αδιάφορο. Όταν μου έγινε η πρόταση , είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη και μάλιστα ανακοινώθηκε την ημέρα της κηδείας του Μιχάλη Κατσούρη. Αποδέχτηκα λοιπόν την πρόταση αναλαμβάνοντας  την ευθύνη ότι η προσωπική μου εμπλοκή συμβολίζει την προτεραιότητα του αντιφασιστικού αγώνα και της πάλης ενάντια στην φασιστική απειλή και το ρατσισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο  Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Ο Κώστας Παπαδάκης αναφερόμενος στα ζητήματα που έχει εντοπίσει στην διάρκεια των επισκέψεων του στις γειτονιές της πόλης ανέφερε ότι αυτό που αντίκρυσε ήταν ρημαγμένες γειτονιές, γεμάτες εγκατάλειψη.
«Ζούμε σε μια πόλη που δεν έχει καν πεζοδρόμια, που πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή. Ζούμε σε μια πόλη που δεν έχει ελεύθερους χώρους αφού είναι “πνιγμένη ” από τραπεζοκαθίσματα, μια πόλη παραδομένη στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο.
Στις γειτονιές  της “πίσω αυλής της Αθήνας” όπως είναι ο Κολωνός ,ο Κεραμικός ο Ελαιώνας, η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κηφισός εκεί υπάρχει ρημαδιό και εγκατάλειψη ενώ θα  μπορούσε μια δημοτική αρχή, προσανατολισμένη στις ανάγκες των κατοίκων και με όραμα πολεοδομικό. να γκρεμίσει και να ξαναφτιάξει μια πόλη με ήπιους όρους δόμησης ,βιώσιμη με εργατικές και κοινωνικές κατοικίες, με χώρους πρασίνου»
Και πρόσθεσε:  
«Αν υπάρχει η πολιτική βούληση υπάρχει και στο Δήμο η δυνατότητα όλα αυτά να τα κάνει. Ο Δήμος μάλιστα έχει υποχρέωση να κατεδαφίσει όλα τα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίρια  που υπάρχουν στα όρια της περιφέρειάς του, αλλά δεν το κάνει». 
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε: «Εμείς δεν πάμε να διαχειριστούμε, πάμε να ανατρέψουμε». 
  
Υποστήριξε ότι η “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα” έχει όλες τις προϋποθέσεις όχι απλώς να καταγραφεί και να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να αποκτήσει ένα ψηλό ποσοστό και να αποτελέσει την έκπληξη αυτών των Δημοτικών Εκλογών.
 
«Εμείς θα μπούμε στο Δημοτικό συμβούλιο, όχι για να “σταθμεύσουμε” και να γίνουμε μια αδρανής αντιπολίτευση, όπως είναι όλες οι μέχρι τώρα υποτιθέμενες αξιωματικές αντιπολιτεύσεις, θα μπούμε για να κάνουμε πιο ουσιαστικό τον αγώνα μας έξω από το δημοτικό συμβούλιο, να ισχυροποιήσουμε την φωνή των κατοίκων  και των εργαζομένων στις γειτονιές».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα