14.6 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

14.6 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Βρούτσης: Κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα λειτουργεί χωρίς άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια

Διαβάστε επίσης

Tο ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό για όσο χρόνο χρειαστεί, τόνισε -μιλώντας στην ΕΡΤ– ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το στέγαστρο Καλατράβα.

Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι η περίπτωση του Ποδηλατοδρομίου είναι διαφορετική και όπως είπε, μπορεί να ξανανοίξει στο τέλος του 2024.

“Την Πέμπτη αργά έλαβα την μελέτη από την συγκεκριμένη εταιρεία, οπότε την Παρασκευή έκανα αυτό που έπρεπε ως αυτονόητο ως υπουργός. Μια μελέτη η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε αστοχίες στο θέμα της στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα και στα δύο αυτά μεγάλα αθλητικά κέντρα, δηλαδή στο ποδηλατοδρόμιο και στο γήπεδο. Και αυτόματα την Παρασκευή έδωσα εντολή να κλείσει προσωρινά το ΟΑΚΑ μέχρι να προχωρήσουμε σε μία δεύτερη μελέτη. Το επόμενο βήμα είναι αυτό που έχω ήδη ανακοινώσει. Προχωράμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τον θεσμικό και τεχνικό σύμβουλο της κάθε κυβέρνησης και ζήτησα από το Τεχνικό Επιμελητήριο με τη διαβίβαση όλου του φακέλου της μελέτης να επαναξιολογήσουν και να τοποθετηθούν στο πλαίσιο επιβεβαίωσης ή όχι της μελέτης που τους παρέδωσα” τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε, για την επαναλειτουργία του αναμένεται η απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ τόνισε ότι στο εξής κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας εάν δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια.

“Μέσα σε αυτό το μήνα που είμαι υπουργός, ήρθε στα χέρια μου να υπογράψω την υπουργική απόφαση για όλα τα αθλητικά κέντρα της χώρας. Αυτό δεν πήρε διάσταση επικοινωνιακή, ίσως γιατί ακόμα δεν είχε γίνει το θέμα του ΟΑΚΑ. Η απόφαση αυτή που έπρεπε να υπογράψω ήταν μία διαδικασία η οποία γίνεται για πάρα πολλές δεκαετίες από τον εκάστοτε Υπουργό Αθλητισμού που υπογράφει την παράταση αδειοδότησης όλων των αθλητικών κέντρων, δημοτικών, περιφερειακών και εθνικών αθλητικών κέντρων. Σας διαβεβαιώ λοιπόν, ότι χωρίς δεύτερη σκέψη υπέγραψα αυτή την απόφαση με μία δομική αλλαγή. Κανένα αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να υπάρξει πλέον σε επίπεδο λειτουργίας στην πατρίδα μας, εάν δεν έχει δύο προϋποθέσεις: άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια“ σημείωσε.

Όπως ειπε, μέσα στο Σαββατοκύριακο κάλεσε όλες τις ομοσπονδίες στο γραφείο του, όλους τους προέδρους των αθλητικών κέντρων και μέσα από μία εξαντλητική διαδικασία, μέσα σε 48 ώρες, βρέθηκε τρόπος να λυθούν οι οργανωτικές αρρυθμίες που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο δύο αθλητικών κέντρων. “Αυτό το αντιμετωπίσαμε σε ένα ποσοστό 95%. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πολλών αθλημάτων, βρήκαμε λύση. Δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, θίγονται περισσότερο από τον καθένα, όπως και η ποδηλασία. Βρήκαμε τρόπο θα χρηματοδοτήσουμε με πόρους του υπουργείου να πάνε στο εξωτερικό οι Ολυμπιονίκες μας για να κάνουν την προπόνηση τους. Αυτοί που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα προσπαθήσουν να προκριθούν“ ανέφερε.

Ο κ. Βρούτσης σχετικά με τα 57 εκατ. ευρώ για να αναβαθμιστεί το ΟΑΚΑ με νομοθετικές παρεμβάσεις, φωτισμούς κτλ, τόνισε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτή τη στιγμή τοποθετούνται τα 57 εκατομμύρια. Παράλληλα, ανέφερε πως αυξάνονται κατά 30% οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε στη Βουλή. Δηλαδή 13,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο θα έχει επιπλέον το υπουργείο Αθλητισμού για έργα υποδομής και ανάπτυξης, αθλητισμού και μόνο. Ανακοίνωσε ακόμα 7,5 εκατομμύρια ευρώ έκτακτα από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες από τον Κωστή Χατζηδάκη σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, για να γίνει το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο μέσα στο ΟΑΚΑ, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που θα καλύψει πολλές αθλητικές ανάγκες.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα