back to top
23 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ν. Γιατρομανωλάκης: Έγιναν πολλά στο Δήμο Αθηναίων τα τελευταία χρόνια-Όμως πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερα

Διαβάστε επίσης

O τέως υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στο κεντρικό κράτος, επέλεξε να εστιάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξακολουθήσει να επενδύει στο πολιτιστικό απόθεμα μετέχοντας στα κοινά ως υποψήφιος στην Αθήνα.

Κάτοικος του κέντρου της πόλης, γέννημα θρέμμα Αθηναίος, είχε την ευκαιρία με τη δουλειά του στο Υπουργείο να κάνει έργα, να γνωρίσει -μέσα από αυτά- καλύτερα την πρωτεύουσα και να  αξιολογήσει τα θετικά, αλλά και τις ελλείψεις όπως και  τα προβλήματά της.

«Η συμμετοχή μου στα κοινά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση»

Για τον ίδιο, το νόημα της ενασχόλησής του τα κοινά έγκειται στο γεγονός ότι οι αποφάσεις σε αυτοδιοικητικό επίπεδο έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Στην ποιότητα της ζωής, της υγείας τους καθώς και στη βιωσιμότητα της Αθήνας, όπως λέει στον Αθήνα 984 και στη Σοφία Μπερετάνου.

«Αφότου ολοκλήρωσα τον τετραετή υπουργικό μου κύκλο στην κυβέρνηση, επέλεξα συνειδητά να ανταποκριθώ στην τιμητική πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη και να εστιάσω στον Δήμο. Και αυτό επειδή θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την αμεσότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αλλά και γιατί εκτιμώ ότι θα διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στις ζωές μας, μελλοντικά. Ο Δήμος άλλωστε εμπλέκεται σε οτιδήποτε συναντάμε από τη στιγμή που βγαίνουμε από την πόρτα του σπιτιού μας» αναφέρει.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας έχει εντοπίσει μεταξύ άλλων ζητήματα για τα οποία η διοίκηση του πρώτου δήμου της χώρας οφείλει να σχεδιάσει την πολιτική της και   -μεταξύ άλλων- αφορούν την ασφάλεια, την κλιματική κρίση και τον υπερτουρισμό.

«Η Αθήνα, ως ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, αποτελεί μια μικρή κυβέρνηση. Διαθέτει δομές πολιτισμού, υγείας και εκπαίδευσης, υποδομές πρασίνου, άθλησης και έναν προϋπολογισμό που φέτος φθάνει το 1 δισ ευρώ. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει και πολλές προκλήσεις. Ανάμεσά τους η κλιματική κρίση και η εκτόξευση των ενοικίων  που σε συνδυασμό με τη βραχυχρόνια μίσθωση αλλάζουν σταδιακά τη φυσιογνωμία της πόλης ως απότοκα της θετικής κατά τα άλλα ανόδου του τουρισμού. Επίσης, η πόλη καλείται να δώσει λύση σε προβλήματα ασφάλειας και να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη.
Κάτω από αυτό το πρίσμα,  βρίσκω τη συμμετοχή μου στα κοινά ως μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση  και ταυτόχρονα ως κάτι χρήσιμο και ουσιαστικό για το σύνολο».

Στα πεπραγμένα του Δήμου Αθηναίων πιστώνει μέριμνα και  δράσεις σε όλους τους τομείς με έμφαση στον πολιτισμό.

Όπως αναφέρει «Έγιναν πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα. Από το πρόγραμμα ανανέωσης του φωτισμού της Αθήνας κομβικής σημασίας για την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων, μέχρι προγράμματα τα οποία αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω την τοποθέτηση αισθητήρων σε ράμπες ΑμΕΑ, τη δημιουργία πάρκων τσέπης στις γειτονιές, ειδικών χώρων για τους σκύλους, την πρώτη παιδική χαρά για παιδιά ΑμΕΑ, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, το Κέντρο για το Παιδί και την οικογένεια. Επίσης, λειτούργησε ξανά μετά από 15 χρόνια το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού -ιστορική στιγμή για την πόλη, άναψαν τα φώτα στο Ολύμπια το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας,  ενώ σε λίγο καιρό θα ανοίξει και το Μουσείο Κάλλας, που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της».

Όλα αυτά, για τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη δείχνουν ότι η δουλειά στο Δήμο Αθηναίων δεν σταματά ποτέ. «Πάντοτε θα υπάρχουν ανάγκες να καλυφθούν, αλλά και χώρος για να γίνουν περισσότερα» σχολιάζει.

Όσο για το μόττο του, είναι ότι «με όραμα και στρατηγική  μπορεί  να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα για να γίνει η Αθήνα ακόμα πιο ανθεκτική στην κλιματική κρίση. Περισσότερο φιλική και  ανοικτή σε όλους, με σεβασμό στους δημότες ώστε να  προσθέτει αξία στις ζωή τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα