back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Λέων και Γ. Μ. Ψυχάλης: Το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαβάστε επίσης

Ένα ραδιοφωνικό ντιμπέιτ με απευθείας συζήτηση ανάμεσα στους διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου Λυκόβρυσης- Πεύκης κ.κ Γρηγόρη Λέων και Γεώργιο Μάριο Ψυχάλη, φιλοξένησε σήμερα στη ραδιοφωνική του συχνότητα ο Αθήνα 984, στο νήμα του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αθήνα.

Σε μια αντιπαράθεση θέσεων μέσα από την εκπομπή της Σοφίας Μπερετάνου, οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι περιέγραψαν το σχέδιο και τους στόχους τους για την επόμενη μέρα, έθιξαν κενά και αδυναμίες, διαφώνησαν, αλλά συμφώνησαν καλώντας τους δημότες να προσέλθουν στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές κάλπες της 15ης Οκτωβρίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Γ. Λέων: «Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για την καθημερινότητα, τα σχολεία και τις υποδομές μας. Αποφασίζουμε ουσιαστικά για το πως θέλουμε να ζούμε στην πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να μπουν σε έναν ακόμη κόπο και να επαναβεβαιώσουν την επιλογή τους μέσα από την εκ νέου συμμετοχή τους στη εκλογική διαδικασία».

Γ. Μ. Ψυχάλης: «Η αλήθεια είναι πως πολίτες και δημότες πρέπει πλέον να συνηθίσουμε στην συμμετοχική, μετα-αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Άρα, το ζήτημα είναι η ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών, της συλλογικότητας, και η διάδραση σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου. Για αυτό και εμείς, ως μείζων αντιπολίτευση στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, επιδιώξαμε να δώσουμε φωνή στους κατοίκους σε μια προσπάθεια να καταργηθεί το φαινόμενο του δημότη-πελάτη, που κάνει αισθητή την παρουσία του μόνον κατά την προεκλογική περίοδο».

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Ο κ.Ψυχάλης υπεραμύνθηκε της θέσης του υπέρ της δημιουργίας ευρύτερου μετώπου, που όπως είπε, σημαίνει ότι «ο αυτοδιοικητικός διάλογος δεν αναπτύσσεται μεταξύ δύο γύρων, ούτε εξαντλείται στα όρια μιας παράταξης. Οι συνυποψήφιοι Δήμαρχοι του πρώτου γύρου, κυρία Πατούλη και οι κύριοι Κωνσταντίνου και Ιωάννου έχουν ανακοινώσει τη στήριξη στην υποψηφιότητά μου στο πλαίσιο της κατανόησης της ανάγκης για επίετυξη συναινέσεων και συνεργασιών, χωρίς η συγκεκριμένη στάση να συνιστά συγκυριακή ή στιγμιαία κίνηση»

Απαντώντας στον συνυποψήφιό του ο κ. Λέων, έκανε λόγο για συμφωνία νέων συνεργασιών με προεκλογική στόχευση. «Το να λέμε για έναν συνεχή διάλογο με τις παρατάξεις της κυρίας  Πατούλη και του κ. Κωνσταντίνου, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια συμφωνία σε προεκλογική βάση. Επειδή δε όλοι γνωριζόμαστε, ήταν κοινό μυστικό αυτή η συμπόρευση. Όπως και το γεγονός ότι δεν απέκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα, η οποία ουδέποτε με εμπόδισε από το να δημιουργήσω ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που τίμησαν οι  δημότες κατατάσσοντάς με στην πρώτη θέση της προτίμησής τους». 

Ακολούθως, εγκάλεσε τον συνυποψήφιό του για απόκρυψη της πολιτικής του ταυτότητας και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει πως αντιλαμβάνεται τις πολιτικές διαδικασίες όταν αποδέχεται να στηρίζεται από υποψήφια βουλευτή με τους «Σπαρτιάτες». Όπως υπενθύμισε «ενώ το 2019 με το ίδιο ψηφοδέλτιο, ο κ. Ψυχάλης είχε πάρει την επίσημη στήριξη του τότε ΚΙΝΑΛ, σήμερα δεν δίστασε να συμφωνήσει να στηριχθεί από τον συνδυασμό του κ.Κωνσταντίνου που έχει στις τάξεις του υποψήφια βουλευτή με τους «Σπαρτιάτες».

Ο κ. Ψυχάλης σήκωσε το γάντι, μίλησε για λάσπη και πολιτικό αδιέξοδο του συνυποψηφίου του, απέρριψε ότι στηρίζεται από το κόμμα που ανέφερε ο κ Λέων, τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και έστεψε τα πυρά εναντίον του.

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει στήριξη του συνδυασμού μου από τους Σπαρτιάτες… Η στήριξη δεν παρέχεται ως αντάλλαγμα, αλλά επειδή εγκρίνεται το πρόγραμμά μας σε σχέση με εκείνο του συνυποψηφίου μου. Προσωπικά, καταθέτω την πολιτική μου ταυτότητα στις εθνικές εκλογές, στην Αυτοδιοίκηση κρίνεται η χρησιμότητα και το πρόγραμμα για τον Δήμο.... Ο κ. Λέων λόγω της πίεσης που νοιώθεί να του ασκείται συμπεριφέρεται με ανάρμοστο τρόπο σε δημόσιο διάλογο…Επιδιώκει να κάνει εκλογές λάσπης, με διευθύνσεις κατοικίας. Τόσο η κα Πατούλη όσο και οι κ.κ Ιωάννου και Κωνσταντίνου μας στηρίζουν και ο διάλογος αναπτύχθηκε αφής στιγμής  βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αντίθεση με τον κ Λέων, οποίος ουδέποτε έχει εμφανιστεί ούτε έχει τοποθετηθεί. Τόσο η κα Πατούλη όσο και οι κ.κ Ιωάννου και Κωνσταντίνου μας στηρίζουν και ο διάλογος αναπτύχθηκε αφής στιγμής  βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αντίθεση με τον κ Λέων, οποίος ουδέποτε έχει εμφανιστεί ούτε έχει τοποθετηθεί.»

Μάλιστα πρότεινε  «να συμβουλευθεί ο κ Λέων τον πρώην δήμαρχο κ, Καμάρα, προκειμένου να αποφύγει τη διάπραξη ανάλογων λαθών στο μέλλον». 

Στην ανταπάντησή του ο κ. Λέων εστίασε στην κρίση και τις επιλογές των πολιτών, χαρακτηρίζοντας τον κ. Ψυχάλη «αποτυχόντα υποψήφιο Δήμαρχο μετά από χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας» με την επισήμανση ότι ουσιαστικά δεν έδωσε απάντησε σε όσα του προσάπτονται. Και κατέληξε διερωτώμενος «αν όλα αυτά γίνονται από άγνοια ή με σκοπό  (σ.σ ο συνυποψήφιός του) να αποκρύψει την πολιτική του ταυτότητα».  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα