back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα βρίσκεται το κομβόι 20 φορτηγών που μεταφέρει μέσω της Αιγύπτου, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και ένα περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων στους αποκλεισμένους της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους. Πρόκειται για φορτηγά της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου, που έχει αναλάβει την παράδοση της βοήθειας από διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ.  

 “Το πρώτο κομβόι δεν θα πρέπει να είναι το τελευταίο”, τόνισε σήμερα ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς. 

 “Είναι καλό και σημαντικό το γεγονός ότι μια πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει για τους κατοίκους της Γάζας. Έχουν ανάγκη νερό, τρόφιμα και φάρμακα — δεν θα τους αφήσουμε μόνους”, έγραψε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, στην πλατφόρμα Χ, ενώ πρόσθεσε ότι το Βερολίνο “εξακολουθεί να εργάζεται με κάθε μέσο προκειμένου να περιοριστούν τα δεινά αυτής της σύγκρουσης”. 

 Με σχέδιο πέντε σημείων προσέρχεται η χώρα μας στην σημερινή σύνοδο Κορυφής του Καΐρου για την ειρήνη, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων, η προστασία όλων των αμάχων και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους είναι ευάλωτοι. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν ηγέτες και εκπρόσωποι δυτικών και αραβικών χωρών, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ την Κομισιόν θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στα μάτια των επενδυτών μιλούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζοντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στα ελληνικά ομόλογα από τον Standard & Poor’ s. Συγκεκριμένα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών ομολόγων σε ΒΒΒ- από ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές. 

“Σημαντικό ορόσημο” χαρακτηρίζει την αναβάθμιση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δηλώνει αποφασισμένος για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.  

“Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται” σχολιάζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. 

“Καλό θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεχίσουν να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε θετική είδηση και επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσες τυχοδιωκτικές ενέργειες  της δικής τους διακυβέρνησης οδήγησαν σε μια οδυνηρή παράταση της κρίσης για την ελληνική οικονομία” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

 Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Κηφισιά τρείς ανήλικοι που λήστεψαν δυο 16χρονους. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην οδό Ρόδου όπου οι τρείς ανήλικοι, ηλικίας 14, 15 και 16 ετών πλησίασαν δύο 16χρονους και υπό την απειλή βίας αφαίρεσαν από τον ένα το ρολόι που φορούσε.  

Αιματηρή συμπλοκή με ένα τραυματία σημειώθηκε χθες στην Κυψέλη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία πρωτομαγιάς ένας 29χρονος Σύρος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έναν υπήκοο Γκάνας. Το θύμα μεταφέρθηκε με τραύματα στο χέρι και την ωμοπλάτη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ο 29χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα μετά από αστυνομικούς ενώ κατά τον έλεγχο που του έγινε , βρέθηκαν πάνω του το μαχαίρι της επίθεσης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

στις 5 και μισή Παναιτωλικός- Βόλος και στις 8 Άρης -Πανσερραϊκός.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα