back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τελική κοινή δήλωση ολοκληρώθηκε η ειρηνευτική σύνοδος κορυφής του Καϊρου όπου ηγέτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα για μια συνδιάσκεψη για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ-Χαμάς.

Στο επίκεντρο της Συνόδου, σύμφωνα με το CNN βρέθηκαν η κατάπαυση του πυρός, η προστασία των αμάχων, η απελευθέρωση των ομήρων και η ανάγκη να αποφευχθεί μία νέα ανθρωπιστική κρίση.Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο η Ιταλίδα ομόλογός του Τζόρτζια Μελόνι, αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν που εκροσώπησε την Άγκυρα τάχθηκαν υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός και την απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα απηύθυναν σήμερα υπηρεσίες του ΟΗΕ, μετά την μεταφορά από 20 φορτηγά φορτίου με βοήθεια που έφτασε στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Την ίδια ώρα υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας ο Ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την επόμενη φάση του πολέμου, δύο εβδομάδες μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγε, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και ότι οι τραυματίες θα μπορούν να περιθάλπονται στην Τουρκία, αν χρειαστεί, και ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Με ανακοίνωση του το Κατάρ ενημερώνει ότι « σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνείς εταίρους συνεχίζονται οι προσπάθειες για απελευθέρωση κι άλλων ομήρων». «Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην απελευθέρωση των ομήρων, κυρίως των αμάχων”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Ωστόσο η Χαμάς απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να απελευθερωθούν ισραηλινοί στρατιώτες όσο συνεχίζονται οι επιδρομές του Ισραήλ.

Στο Ισραήλ φτάνει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι για να συναντήσει τον ον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ. Νωρίτερα σε δηλώσεις της από τη διάσκεψη για την ειρήνη στο Κάιρο η Ιταλίδα πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται συνεχής προσπάθεια υπέρ του διαλόγου των δυτικών και των αραβικών χωρών» και «το ότι άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, αποτελεί ουσιαστικό αποτέλεσμα, στη λογική της προόδου, βήμα βήμα»

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Η φωτιά που έχει οριοθετηθεί στα χωριά Αυλιώτες και Άγιος Στέφανος, βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμούς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κέρκυρας ενισχύθηκαν με δύο πεζοπόρα τμήματα και 5 υδροφόρες. Συνολικά, επιχειρούν 44 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 14 οχήματα.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σπίτια, σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, προχώρησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Αύγουστο, οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν μεταξύ τους και σύστησαν εγκληματική ομάδα-συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ. Ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο Κυριακή 22 Οκτωβρίου στη Βουλιαγμένης λόγω της διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης «Τρίαθλο IRONMAN 70.3 VOULIAGMENI GREECE». Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού www.athina.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Παναιτωλικός- Βόλος 2-0

Άρης -Πανσερραϊκός. 1-0

Έφυγε σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Κατά τη διάρκεια της 17χρονης καριέρας του στην πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ κατέκτησε τρεις τίτλους πρωταθλήματος, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο και ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Και ο καιρός

Λίγες αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα