back to top
32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελεύθερες δύο ηλικιωμένες όμηροι της Χαμάς – Το video από τη στιγμή της απελευθέρωσης

Διαβάστε επίσης

Στην απελευθέρωση δύο ομήρων προχώρησε χθες η Χαμάς, για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους και χάρη στη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, όπως ανέφερε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Μάλιστα η παλαιστινιακή οργάνωση έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης.

 

Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες, η 79χρονη Νουρίτ Κούπερ και την 85χρονη Γιοχεβέντ Λίβσιτς, είχαν απαχθεί από τις οικίες τους στο κιμπούτς Νιρ Οζ, ενώ οι σύζυγοί τους παραμένουν σε ομηρία.

Το Ισραήλ εκτιμά ότι περισσότεροι από 220 όμηροι – Ισραηλινοί και υπήκοοι άλλων χωρών – μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τον παλαιστινιακό θύλακα και προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση

Οι «New York Times», επικαλούμενοι ανώτερο Ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι γίνονταν συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από την αιχμαλωσία της Χαμάς, «βάσει συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ».

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες από το Ισραήλ, είχε γίνει γνωστό ότι μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου μετέβησαν στα σύνορα με την Γάζα για να παραλάβουν 50 από τους ομήρους που κρατούνται από την Χαμάς.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα