back to top
20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χ. Μαμουλάκης: Ο Δημήτρης Βίτσας υπέπεσε σε μεγάλο σφάλμα – Τοξικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Για τις πρόσφατες, καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τελευταίο επεισόδιο τις διαγραφές των κκ Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα, τοποθετήθηκε στον Αθήνα 984, ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος διέγνωσε πρωτοφανή αμφισβήτηση του νέου αρχηγού σε τοξικό κλίμα και κινήσεις να τεθεί σε καθεστώς ομηρίας.

«Δεν γίνεται να αντιπολιτευόμαστε τον κ. Μητσοτάκη με αιχμή την κριτική για μια διαχρονική αίσθηση ιδιοκτησίας του κράτους και την ίδια ώρα να παρουσιάζονται παραπλήσια φαινόμενα στο κόμμα, εν μέσω μιας πρωτοφανούς σε ένταση, όσο και ετερόκλητης, αμφισβήτησης» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Κληθείς να απαντήσει πως θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο απόρριψης των διαγραφών με τις οποίες παραπέμφθηκαν τα ιστορικά στελέχη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και εάν αυτοί οι χειρισμοί διαμορφώνουν ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο εξουσίας, έκανε λόγο για μοναδική περίπτωση στα ευρωπαϊκά χρονικά.

Εξηγώντας περαιτέρω τη θέση του, ο Χάρης Μαμουλάκης διερωτήθηκε με νόημα δείχνοντας στην πλευρά  Βίτσα: «Υπάρχει άραγε περίπτωση σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος-πέραν της Ελλάδας- ένα πρωτοκλασσάτο κομματικό στέλεχος να αμφισβητεί την ηγεσία ή να ανακοινώνει νέο κόμμα, παραμένοντας στις τάξεις του και να μην αποπέμπεται;»

Συνέστησε δε αυτοσυγκράτηση σε σχέση με δηλώσεις που αφορούν τόσο ευαίσθητης φύσης ζητήματα, με την επισήμανση ότι «ο κ. Δημήτρης Βίτσας έσφαλε τα μάλα, παρά τον οφειλόμενο σεβασμό στην αξιακή και πολιτική του διαδρομή».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τοξικό το κλίμα των ημερών και μίλησε για δύσκολη συγκυρία που δεν διευκολύνει την επίτευξη ενότητας στο εσωκομματικό τοπίο.

«Τελευταία, βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία. Το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δεν βοηθά ούτε το ίδιο το κόμμα, ούτε το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση στην κατεύθυνση της ενότητας μέσα από μια κοινή πολιτική συνισταμένη…Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντα Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη δεν τιμά τη διαδικασία, αλλά και τους ίδιους τους αμφισβητίες» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε «πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν, ενόψει των εξελίξεων στην Κεντρική Επιτροπή το επόμενο 20ήμερο, αλλά και της διεξαγωγής του Συνεδρίου».

Ο κ Μαμουλάκης συνηγόρησε υπέρ της άποψης να επισπευσθεί η διενέργεια του Συνεδρίου, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, βάσει της βούλησης του νέου  Προέδρου να προηγηθούν 13 μικρά κατά τόπους και ανά την επικράτεια συνέδρια, ώστε να υπάρξει γείωση των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία.

Στόχος, σύμφωνα με το σκεπτικό του κ Κασσελάκη, που ανέδειξε ο κ. Μαμουλάκης ήταν  «Να ακουστούν τα προβλήματα της κοινωνίας για την ίδια την κοινωνία, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και να παρουσιαστεί συνεκτική πρόταση διεξόδου από την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα