17.7 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

17.7 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Δ. Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ λέει όχι στους «Σπαρτιάτες»-Δεν έπρεπε να κατέβει στις εθνικές εκλογές αυτό το μόρφωμα

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των «Σπαρτιατών» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, μετά το αίτημα για άρση ασυλίας των 11 βουλευτών τους, που εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

«Είναι κρίσιμο, ώστε να φανεί αν έπρεπε να μετάσχει στις εθνικές εκλογές αυτό το μόρφωμα. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ λέμε πως δεν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές» τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Να σημειωθεί ότι βάσει του αιτήματος της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη, οι Σπαρτιάτες καλούνται σε εξέταση για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΚΟ Βασίλη Στίγκα σε βάρος τους ότι χειραγωγούνται από τον φυλακισμένο Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για πρωτοφανές γεγονός, χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα και διέβλεψε την ύπαρξη δύο διεξόδων: Είτε να επαναληφθούν οι εκλογές στις περιοχές όπου εκλέχθηκαν Σπαρτιάτες, είτε διαφορετικά να γίνει ανακατανομή των εδρών στα κόμματα.

Όπως δήλωσε «εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους «Σπαρτιάτες», πρέπει να υπάρξει μια συνταγματική διαδικασία για την πλήρωση των βουλευτικών θέσεων. Θα πρέπει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις περιοχές όπου εκλέχτηκαν οι Σπαρτιάτες ή θα γίνει ανακατανομή των εδρών στα κόμματα. Περιμένουμε το ανώτατο δικαστήριο και τους συνταγματολόγους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τη μηχανική και τη διαδικασία του Συντάγματος σε αυτές τις περιπτώσεις.»

Ερωτηθείς  ο κ Μάντζος για το ενδεχόμενο να οδηγεί σε απομόνωση το ΠΑΣΟΚ η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη σε σχέση με τις επαφές του με τον Πρωθυπουργό στη σκιά της υπόθεσης των υποκλοπών- δεδομένης και της πρόσφατης συνάντησης του κ Κασσελάκη με τον κ Μητσοτάκη- γνωστοποίησε ότι «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για ένα τετ α τετ με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είτε στο τέλος αυτής ή στην αρχή της ερχόμενης  εβδομάδας».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι «ουδέποτε ο κ Μητσοτάκης υπέβαλε κάποιο ανάλογο τυπικό αίτημα ως πολιτικός αρχηγός στον κ Ανδρουλάκη. Το μόνο που έκανε ήταν να γκρινιάζει ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Άλλωστε, όταν υπάρχει επίσημο αίτημα για επίσημη συνάντηση, κανένας αρχηγός δεν έχει αρνηθεί ποτέ στην ιστορία του κοινοβουλευτικού μας βίου» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Δημήτρης Μάντζος  μίλησε για σταθερή πορεία ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σχετικά με τα περιορισμένα οφέλη που δείχνει να αποκομίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατων  δημοσκοπήσεων.

«Είμαστε σε διαρκή και σταθερή διαδικασία ενίσχυσης. Εμείς χτίζουμε με προσοχή ένα κόμμα που θα μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει πολιτική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολιτευτική τακτική. Εμείς ό,τι θέλουμε το λέμε με καθαρή φωνή, αντιπαραβάλλουμε τη δική μας πρόταση κι υπερψηφίζουμε όπου χρειάζεται αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας» ήταν η τοποθέτησή του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα