back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, επικαιροποίησε πριν λίγο τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι ισχυρές καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Η αμαξοστοιχία Intercity 51 έχει ακινητοποιηθεί μεταξύ των Αφιδνών και του Αγίου Στεφάνου, λόγω πτώσης δέντρων στις γραμμές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης και κυκλοφορίας ενώ αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και υπό τον φόβο κατολισθήσεων οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και στον νομό Ιωαννίνων με την Κόνιτσα και το Πωγώνι να αποτελούν τις περιοχές, όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα. Προβλήματα επίσης καταγράφονται στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα. Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας. Προβλήματα και στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα εξαιτίας των προχθεσινών κατολισθήσεων. Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, όπως και η επαρχιακή οδός Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς.

Απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion jet. Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων αλλά και κάποιων συμβατικών πλοίων. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνο και Κεραμωτή-Θάσο. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σήμερα στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του εδώ και τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων με στόχο την Χαμάς. Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις 13:00 ως τις 16:00.

“Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επτά νεκροί και δυο αγνοούμενοι είναι ο νέος απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε χθες την Ιταλία. Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Από σήμερα το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αρχικά θα πλήξει τη βόρεια Ιταλία (κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια) και την Τοσκάνη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5 και μισή: Λαμία- Παναθηναϊκός και στις 8: Κηφισιά- ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα