back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τούνελ μήκους 55 μέτρων εντόπισε ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Αλ-Σίφα που περιείχε πυρομαχικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τσαχάλ που συνοδεύεται από οπτικο ακουστικό υλικό, το τούνελ βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων, ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από ένα στενό πέρασμα που καταλήγει σε μία βαριά τεθωρακισμένη πόρτα.

Θυμίζουμε ότι η Χαμάς έχει παραδεχτεί ότι διαθέτει μυστικά τούνελ εκατοντάδων χιλιομέτρων, ωστόσο αρνούνταν ότι τέτοιες σήραγγες υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές όπως νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, ζώνη θανάτου χαρακτήρισαν την περιοχή περιμετρικά του νοσοκομείου, οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που βρέθηκαν στο χώρο. Εντός των εγκαταστάσεων παραμένουν 25 γιατροί και περίπου 260 νοσηλευόμενοι.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της Γάζας. Σύμφωνα πάντα με τον Ισραηλινό στρατό, όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός εντοπίστηκαν μέσα σε Γυμνάσιο, στην περιοχή Ριμάλ.

Στο στόχαστρο της Χαμάς έχει μπει η περιοχή του Κισουφιμ εκεί που βρίσκεται ένα από τα πρώτα κιμπουτς που δέχθηκαν ανηλεή επίθεση από τους τρομοκράτες στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.

Σε τροχιά νέας διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα από την μαραθώνια πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών που ανήκουν στο μπλοκ των υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου. Το κλίμα στις δραματικές διαβουλεύσεις αποτυπώθηκε και στην εισήγηση που φέρεται να έκανε για λογαριασμό της ομάδας ο Νάσος Ηλιόπουλος: Γράφει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαλυτική κρίση, κινδυνεύοντας να πέσει στην χλεύη της κοινωνίας,.. Η ηγεσία του κόμματος αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες για να δικαιολογήσει την κατάσταση, ενώ στελέχη του περιβάλλοντος Κασσελάκη, όπως ο κ Πολάκης, οδηγούν το επίπεδο της αντιπαράθεσης σε βούρκο». Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη χρονική στιγμή, που το «μπλοκ» θα επιλέξει τη συντεταγμένη έξοδο του απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανακοίνωσε η Νεολαία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας ότι ‘’δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν με τη παρουσία τους άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος’’.

”O ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων πάνω στον πολιτικό χάρτη’’ διαμήνυσε με συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη και συμπλήρωσε με νόημα: ‘’ Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλές διασπάσεις κομμάτων – και δη αριστερών- ξεκινούν και τελειώνουν στο προσωπικό ανάστημα εκείνων που τις εκκινούν’’

“Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πολύ μεγαλύτερο: να κερδίσει τη ΝΔ και να γυρίσει σελίδα ο τόπος.. «Αγωνιζόμαστε να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση αύριο» ” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης κατά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Την επιστροφή του στην πολιτική αναμένεται να ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρώτη – μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ – ανοιχτή ομιλία θέσεων που θα παραχωρήσει αύριο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαψεύδει δημοσιεύματα ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στα Τέμπη.. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αυτό που έχει εντοπιστεί είναι υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό, τα οποία έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο dna.

Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ρυμουλκήθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό ‘’ΒΕΛΟΣ’’ το οποίο χθες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων στον Θερμαϊκό υπέστη ρήγμα στην πρύμνη.

Και σήμερα άνεμοι με ριπές έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα προκάλεσαν προβλήματα στην συμπρωτεύουσα, με τα περισσότερα να αφορούν σε πτώσεις δέντρων και διακοπές ηλεκτροδότησης.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από πέντε έως 15 βαθμούς Κελσίου. 11,7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα