back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο Αλ Σίφα ως ορμητήριο επιθέσεων και του ασθενείς του ως ασπίδα προστασίας για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες’’ ισχυρίζεται πως ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός. Φέρνει στο φως της δημοσιότητας video τόσο με το κρησφύγετο πυρομαχικών της οργάνωσης όσο και με την είσοδο του τούνελ που υπήρχαν εντός του νοσοκομείου.

Το τούνελ μήκους 55 μέτρων βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το Αλ Σίφα, και καταλήγει σε θωρακισμένη πόρτα, απ΄ όπου υπήρχε η δυνατότητα να πυροβολούν οι τρομοκράτες όποιον προσπαθούσε να προσεγγίσει στην είσοδο. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί όμηροι από το Νεπάλ και την Ταϊλάνδη που είχαν απαχθεί από το Ισραήλ κατά την εισβολής της 7ης Οκτωβρίου.

Ένα 24ωρο μετά τα σαφή μηνύματα τόσο του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, όσο και της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν ότι δεν επιθυμούν μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων από τη Γάζα, η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Γκίλα Γκάμλιελ, με κείμενό της στην Jerusalem Post, ‘’προτρέπει’’ τη διεθνή κοινότητα να προωθήσει την εθελούσια μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων εκτός της Λωρίδας της Γάζας, αντί να χρηματοδοτεί την ανεπαρκή – όπως την χαρακτηρίζει- Unrwa της υπηρεσίας αρωγής των Παλαιστινίων που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εγκάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για τις υπερβολικά υψηλές απώλειες αμάχων στη Γάζα, ενώ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς καταδίκασε τις βιαιότητες που διαπράττονται κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Σε τροχιά διαζυγίου από τον ΣΥΡΙΖΑ το μπλοκ της Έφης Αχτσιόγλου, μετά και την μαραθώνια τηλεδιάσκεψη των 1000 και πλέον μελών, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο συμπερασμάτων. Δηλωτικό του κλίματος και των προθέσεων της πλειοψηφίας είναι το κείμενο της εισήγησης που φέρεται να έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος: Γράφει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαλυτική κρίση, κινδυνεύοντας να πέσει στην χλεύη της κοινωνίας, Η ηγεσία του κόμματος αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες για να δικαιολογήσει την κατάσταση, ενώ στελέχη του περιβάλλοντος Κασσελάκη, όπως ο κ Πολάκης, οδηγούν το επίπεδο της αντιπαράθεσης σε βούρκο».

Ακολούθησε ομοβροντία απαξιωτικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο από βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ομάδας Αχτσιόγλου. Ενδεικτική η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: ‘’Νάσο καλό δρόμο και από το πεζοδρόμιο… Για να μην πω κάτι χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.

Το απόγευμα της Κυριακής, την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανακοίνωσε η Νεολαία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας ότι ‘’δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν με τη παρουσία τους άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος’’.

”O ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων πάνω στον πολιτικό χάρτη… ’ Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλές διασπάσεις κομμάτων – και δη αριστερών- ξεκινούν και τελειώνουν στο προσωπικό ανάστημα εκείνων που τις εκκινούν’’ ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πολύ μεγαλύτερο: να κερδίσει τη ΝΔ και να γυρίσει σελίδα ο τόπος.. «Αγωνιζόμαστε να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση αύριο» ” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης κατά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαψεύδει δημοσιεύματα ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στα Τέμπη.. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αυτό που έχει εντοπιστεί είναι υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό, τα οποία έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο dna.

Στη σύλληψη έξι ανηλίκων σε Ψυχικό και Χολαργό προχώρησε η αστυνομία, για ληστεία σε βάρος ανηλίκων και φθορές σε δημόσιο σχολείο.

Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ρυμουλκήθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό ‘’ΒΕΛΟΣ’’ το οποίο χθες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων στον Θερμαϊκό υπέστη ρήγμα στην πρύμνη.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από πέντε έως 15 βαθμούς Κελσίου. 10,1 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα