back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς, ανακοίνωσε απόψε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. 

Συνολικά θα απελευθερωθούν 20 όμηροι, 13 Ισραηλινοί πολίτες και επτά αλλοδαποί εργαζόμενοι στο Ισραήλ. Η Χαμάς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τα μεσάνυχτα μετά την πολύωρη καθυστέρηση την οποία η οργάνωση αποδίδει στη μη συμμόρφωση του Ισραήλ με τους όρους της συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ. 

  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι θα αποφυλακιστούν επίσης 39 Παλαιστίνιοιμεταξύ των οποίων είναι 33 ανήλικοι και έξι γυναίκεςΟι Ισραηλινοί όμηροι που θα απελευθερωθούν είναι οκτώ παιδιά και πέντε γυναίκεςδιευκρίνισε σε άλλη ανάρτησή του 

 Σειρά προειδοποιητικών μηνυμάτων του 112 λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες ώρεςέχει σταλεί σε πολλές περιοχές Νωρίτερα εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της Αττικής   

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 Λόγω των ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την ΕΜΥ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να φθάσουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ  ανεκτέλεστα θα παραμείνουν αρκετά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.  

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ορειβατών που χάθηκαν στο Βελβεντό Κοζάνης πραγματοποιούν από το απόγευμα  οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις. Το σημείο στο οποίο επιχειρεί συνεργείο διάσωσης είναι δύσβατο, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν δυσχεραίνουν το έργο του απεγκλωβισμού. Στην περιοχή επικρατεί ομίχλη και πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Περίπου μιάμιση ώρα παρέμεινε αποκλεισμένο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, λεωφορείο με 42 επιβάτες στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Ήδη στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Έδεσσας. 

Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο πλοίο Hellenic Spirit από το λιμάνι της Πάτρας διότι κατά τη διαδικασία κατάπλου προσέκρουσε σε προσδεδεμένο δεξαμενόπλοιο και επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο  χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με το Λιμενικό , από το συμβάν προκλήθηκε μικρή υλική ζημιά στο Hellenic Spirit  

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δραστηριότητά του θα αρχίσει την Κυριακή με συνέντευξή του στο BBC, ενώ στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού βρίσκονται τα Γλυπτά Παρθενώνα, οι επενδύσεις και οι συναντήσεις με την ομογένεια.Το μεσημέρι της Τρίτης έχει οριστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του    

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νωρίτερα στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας υπέβαλαν την παραίτησή τους από το όργανο 37 μέλη σε σύνολο 51 μελών. Μεταξύ των αποχωρησάντων είναι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Επίσης η  νεολαία του κόμματος σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Για διχαστική συμπεριφορά καταγγέλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα γύρω του, 50 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ανακοίνωσαν επίσης την αποχώρησή τους από το κόμμα. 

Ανοιχτά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε όλη τη χώρα.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, :  

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1 

ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός. 5-0 

Και ο καιρός…  

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα