back to top
22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Πλήθος παρατηρήσεων επιφυλάσσει η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής για την εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου, αναφέρει μεν ότι το Σύνταγμα δεν αποκλείει τη θέσπιση, κατά τρόπο γενικό και απρόσωπο, τεκμηρίων προς σύλληψη της φοροδιαφυγής, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα τεκμήρια ανταποκρίνονται στα δεδομένα της κοινής πείρας και ότι είναι μαχητά. Επίσης, διατυπώνει τον προβληματισμό του κατά πόσο η βάση προσδιορισμού για το τεκμήριο συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος», επισημαίνοντας ότι το εισόδημα των μη μισθωτών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο. Τέλος, σημειώνεται ότι ενδεχομένως, το τεκμήριο θα έπρεπε να διαρθρώνεται σε περισσότερα κλιμάκια αναλόγως της γεωγραφικής θέσης και του πληθυσμού της περιοχής όπου δραστηριοποιείται ο υπόχρεος. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις αντιπολίτευσης και φορέων. Στις 11 αύριο το πρωί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, ενώ το λόγο αναμένεται να λάβουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της νεοσυσταθείσας ΚΟ της “Νέας Αριστεράς”, Αλέξη Χαρίτση.

Χωρίς ταξί έως και την Πέμπτη η Αττική, λόγω απεργίας του Σωματείου Αυτοκινητιστών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη Μ. Ανατολή

Την επιβολή κυρώσεων κατά των Ισραηλινών εποίκων που κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σε ανακοίνωσή του ο υπ. Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφέρει ότι εφαρμόζεται «μια νέα πολιτική περιορισμού της θεώρησης διαβατηρίων κατά των προσώπων που θεωρούνται ύποπτα ότι συμβάλλουν στην υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη, κυρίως διαπράττοντας πράξεις βίας” κατά των Παλαιστινίων». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι εναπόκειται στην Παλαιστινιακή Αρχή να κάνει «περισσότερα για να αποτρέψει τις παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών».

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, 244 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη.

Συνολικά στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνούν τις 16.000 οι νεκροί, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, αναφέρει νεώτερη ανακοίνωση της Χαμάς. 43.616 τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 7.600 αγνοούνται. Την ίδια ώρα, περικυκλωμένη από ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκεται η πόλη Χαν Γιουνίς στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, με το πεζικό να διεξάγει σφοδρές μάχες στο εσωτερικό της.

Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ή ανταλλαγή κρατουμένων έως όπου σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν, αξιωματούχος της Χαμάς. «Θεωρούμε τον Νετανιάχου πλήρως υπεύθυνο για τη ζωή των Ισραηλινών ομήρων και για την παρεμπόδιση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανταλλαγής», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι 138 είναι οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Tην παράταση αιτήσεων για το Youth Pass έως τις 12 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στο TikTok. Διευκρίνισε ότι τις τελευταίες μέρες οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000.

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομική της πολιτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας το Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διδάχθηκε τίποτε από την μνημονιακή περίοδο. Επιβάλλει λιτότητα μέχρι το 2026», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε το σχέδιό του για να υπάρξει σταθερή, βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της χώρας που θα συμβαδίζει, όπως είπε, με την κοινωνική πρόοδο.

Έκτακτα μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα, λόγω των συγκεντρώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Κλειστός από τις 9 το πρωί θα μείνει με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει από τις 11 έως τις 3 και από τις 6 το απόγευμα μέχρι νεοτέρας. Στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια η μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση και στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την Πέμπτη στην Αθήνα και της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου των δύο χωρών, θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Ερντογάν αναμένεται να αναδείξει ως κορυφαίο θέμα το Παλαιστινιακό κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ευρύτερο κεντρικό οδικό δίκτυο. Επίσης, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για λόγους δημόσιας ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και κατά μήκος της διαδρομής προς την Αθήνα.

Τη δολοφονία της 43χρονης το πρωί στη Σαλαμίνα ομολόγησε ο 70χρονος σύντροφος της, ο οποίος συνελήφθη αργά το απόγευμα στο Κερατσίνι. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Πειραιά ότι διέπραξε το έγκλημα λόγω «ερωτικής αντιζηλίας». Η 43χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή με δύο σφαίρες στο στήθος το πρωί στο πατρικό της, όπου είχε καταφύγει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τρεις ημέρες η ίδια είχε καταγγείλει τον 70χρονο για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

Την ανάγκη λήψης ισχυρών αποφάσεων επισήμανε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με δηλώσεις του στο αγγλόφωνο κινεζικό δίκτυο CGTN, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, στην οποία συμμετέχει. Αναφερόμενος στις δικές του πρωτοβουλίες, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Δούκας επανέλαβε την πρόθεσή του για μείωση της θερμοκρασίας έως και 5 βαθμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι στους στόχους του είναι η εξεύρεση τρόπων για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πρωτεύουσα. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ζωντανό και βιώσιμο περιβάλλον για τους ανθρώπους, όχι για τα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Πρόσκληση στον νέο δήμαρχο της Αθήνας να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews. «Είμαι βέβαιος ότι θα αναπτύξουμε μια αποφασιστική σχέση για να συνεχιστεί η ιστορική συνεργασία αυτών των δύο πόλεων και να διαμορφώσουμε τη βάση μιας καλής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», είπε ο κ. Ιμάμογλου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την ήττα με σκορ 77-71 από τη Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ήττα και για τον Παναθηναϊκό με 71-68 από την Εφές Αναντολού στην Τουρκία για την ίδια διοργάνωση.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση προβλέπονται αύριο στην Αττική. Ανεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα