back to top
23.7 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

23.7 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Διαβάστε επίσης

Σε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων οι οποίες θα κορυφωθούν με Γενική Πανελλαδική Απεργία, προχωρά το επόμενο διάστημα η ΓΣΕΕ διεκδικώντας την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του κόσμου της εργασίας.

Στο μεταξύ, στην πέμπτη χαμηλότερη θέση παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα ως προς την προοπτική προσλήψεων βάσει διεθνούς έρευνας.

Συνδικαλιστικές δράσεις με ορίζοντα 3 έως 4 μηνών, οι οποίες θα κορυφωθούν με Γενική Απεργία αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Σήμερα, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών μετέχει στη μεγάλη πανευρωπαϊκή πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων στις Βρυξέλλες.

Στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων των συνδικάτων, βρίσκεται η διασφάλιση δίκαιης συμφωνίας για τους εργαζομένους, για καλύτερες θέσεις εργασίας και υψηλότερους μισθούς, στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τερματισμό της επισφαλούς απασχόλησης.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, πρόκειται για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη στιγμή που υπουργοί και ευρωβουλευτές διαπραγματεύονται τη «νέα μεταρρύθμιση» των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ που θα επαναφέρει σκληρή λιτότητα.

Τα κράτη – μέλη με έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ θα πρέπει να μειώνουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα κατά τουλάχιστον 0,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα λιγότερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερους μισθούς, μείωση των δημόσιων υπηρεσιών και την αδυναμία των περισσότερων χωρών να πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των κοινωνικών και κλιματικών στόχων που έχει θέσει η ίδια η ΕΕ.

Οι νέοι κανόνες ακολουθούν την αναστολή των ρυθμίσεων του 2020, που επέτρεψαν την «αδρανοποίηση» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Αναλυτικά, η ΓΣΕΕ μαζί με Συνομοσπονδίες και Συνδικάτα από όλη την Ευρώπη διεκδικούν:

• Κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης που θέτουν την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη πάνω από την επιβολή αυθαίρετων ορίων, όπως μέσω ενός «χρυσού κανόνα» για τις δημόσιες επενδύσεις, ο οποίος εξαιρεί επενδύσεις για τους κοινωνικούς και κλιματικούς στόχους της ΕΕ καθώς και για τις δίκαιες μεταβάσεις.

• Τη διατήρηση των πετυχημένων μηχανισμών αλληλεγγύης της ΕΕ που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως η διευκόλυνση ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η οποία θα πρέπει να μονιμοποιηθεί για να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού στις επενδύσεις.

• Την παράταση κατά ένα έτος της γενικής ρήτρας παρέκκλισης από το Σύμφωνο. Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να επιτευχθεί η βιώσιμη μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης.

• Πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση δίκαιης συμφωνίας για τους εργαζομένους, όπως καλύτερες θέσεις εργασίας και υψηλότεροι μισθοί, στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και τερματισμός της επισφαλούς εργασίας.

Αναφερόμενος στη σημερινή διαδήλωση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η λιτότητα δοκιμάστηκε και απέτυχε. Είναι καιρός να πάρουμε τα μαθήματα του παρελθόντος και να διασφαλίσουμε ότι οι οικονομικοί κανόνες της ΕΕ θέτουν την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη πάνω από εντελώς αυθαίρετα όρια για προϋπολογισμούς και επενδύσεις».

Εύθραυστη ισορροπία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Έρευνα του ομίλου ManpowerGroup, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση από το τέλος σε 41 χώρες ως προς την πρόθεση προσλήψεων με 12% όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος βρίσκεται στο 26%.

Το 28% των 525 εργοδοτών στην Ελλάδα που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένει αύξηση των απασχολουμένων, ενώ το 69% προβλέπει είτε διατήρηση (51%) είτε μείωση του προσωπικού (18%).

Μάλιστα, οι Έλληνες εργοδότες κατά τον σχεδιασμό των στρατηγικών προτεραιοτήτων τους για το επόμενο έτος, ανέφεραν ότι προτάσσουν την ευημερία των εργαζομένων, μόλις σε ποσοστό 24%.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup, το 1ο τρίμηνο του 2024 αποτυπώνεται ιστορικό υψηλό στο ποσοστό των εργοδοτών που αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση ταλέντων (82% έναντι 77% το 2023). Το ποσοστό εμφανίζεται κατά 7% υψηλότερο από τον Μ.Ο. παγκοσμίως (75%).

Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας, καθώς οι προοπτικές προσλήψεων αυξάνονται κατά 39% από το 3ο τρίμηνο του 2023 και κατά 33% από πέρυσι.

Ακολουθεί ο τομέας «Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα», με τους εργοδότες στην Ελλάδα να αναμένουν Καθαρές Προοπτικές Απασχόλησης +24%, βελτιωμένες από το προηγούμενο τρίμηνο και σε σύγκριση με πέρυσι κατά +12% και +17%, αντίστοιχα.

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οι Έλληνες εργοδότες αναμένουν Καθαρές Προοπτικές Απασχόλησης +14%, μειωμένες κατά 14% από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά βελτιωμένες κατά 3% σε σύγκριση με πέρυσι.

Στην Πληροφορική, η ζήτηση για ταλέντα ξεπερνά την προσφορά, όπου το 74% των οργανισμών αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση των ταλέντων που χρειάζονται. Οι Έλληνες εργοδότες αναμένουν Καθαρές Προοπτικές Απασχόλησης +11%, συρρικνωμένες κατά -21% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά -16% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα