back to top
23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης: Ρεκόρ επενδύσεων 12,2 δισ. ευρώ για το 2024 στην πραγματική οικονομία

Διαβάστε επίσης

Για ρεκόρ επενδύσεων το 2024 με αύξηση κατά 15% έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

«Είναι κρίσιμο το 2024 και θα δείτε ότι 12, 2 δισ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία από τα Ευρωπαϊκά ταμεία που σημαίνει 15.1% αύξηση στις επενδύσεις, πάμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2024. Από τα 12 δισ. ευρώ, τα 3,5 δισ. είναι από Ταμείο Ανάκαμψης και 8,5 δισ. ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα και το ευρωπαϊκό σκέλος, είναι αναπτυξιακά αυτά τα εργαλεία, έχουμε ανακατευθύνει πόρους, συνολικά 686 εκατ. ευρώ, με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τα 600 εκατ. στη Θεσσαλία και τα 86 εκατ. ευρώ στον Έβρο. Έχουμε ανακατευθύνει πόρους εκεί που τους χρειάζεται η ελληνική πολιτεία».

Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, η συζήτηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του την Κυριακή, αναπτυξιακό με κοινωνική ευαισθησία, τονίζοντας ότι λαμβάνει υπόψιν πως οι Έλληνες θέλουν δουλειές, ενώ έκανε λόγο για αύξηση άνω του 20% στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

«Περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, άρση του παγώματος των τριετιών, αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, αύξηση του κατώτατου εισοδήματος κι αύξηση 3% για τους συνταξιούχους. Επίσης, πετύχαμε 3 από τους 4 οίκους αξιολόγησης να μας δώσουν την επενδυτική βαθμίδα».

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διαδίδει “fake news” και ξεκαθάρισε: «Το ΕΣΠΑ έχει κατεύθυνση μόνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 50% και πλέον του Ταμείου Ανάκαμψης πάει στους μικρομεσαίους κι όχι στις μεγάλες Επιχειρήσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα