back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Η τεκνοθεσία με ενοχλεί όχι η συμβίωση

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε την θέση ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στον ΑΝΤ1 : «Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου.

Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Πώς θα κάνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία. Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος στον ΑΝΤ1 επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της Εκκλησίας θα διατυπωθεί μετά από σύγκληση όλη της Ιεραρχίας όταν η κυβέρνηση αποφασίσει για το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος , όσον αφορά τις νέες ταυτότητες δήλωσε ότι «εγώ είμαι υπέρ των νέων ταυτοτήτων. Έβγαλα. Αλλά δεν μπορείς να γίνει επιστρατευμένος αρχιεπίσκοπος και να πω εγώ έβγαλα ταυτότητα ακολουθήστε με. Είπα ότι θα πάω στο χωριό μου θα πάω στον αστυνόμο που με ξέρει και θα βγάλω». Ο ιδιος παρατήρησε ότι «και ο εκκλησιαστικός χώρος έχει τις δικές του ομάδες. Θα πρέπει να αποφασιστεί αυτό που λέει το σύνολο της Εκκλησίας. Αυτός που δεν θέλει να είναι στην Εκκλησία έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί. Θα πρέπει να λάβει η εκκλησία τα μέτρα της. Ποιος φυλάει αυτό το κράτος; Η εκκλησία ή η πολιτεία; Ποιος πρέπει να λάβει τα μέτρα αν αυτό το κράτος θα πρέπει να επιτρέπει στον τάδε να μπει εδώ μέσα; Θα πρέπει να δούμε τα όρια μας. Τα όριά μας είναι η συνεργασία με το κράτος, δεν είναι να υποδεικνύουμε εμείς στο κράτος τι θα κάνει, όπως δεν είναι σωστό το κράτος να υποδεικνύει τι θα κάνω εγώ στην εκκλησία».

Πηγή: ΑΝΤ1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα