back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παράταση για την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Διαβάστε επίσης

Η έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου άνοιξε για το κοινό από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, όσο ο καλλιτέχνης δούλευε τα έργα του.
Η έκθεση, με τίτλο «Από την οπτική του Ναι», στην οποία παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στο χώρο της γκαλερί με τη παρουσία των επισκεπτών, παρατείνεται έως τις 27 Ιανουαρίου 2024. Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου.

Τα έργα είναι μία συνέχεια της προσωπικής αναζήτησης του καλλιτέχνη γύρω από υπαρξιακά ερωτήματα. Εδώ η μοναχική δημιουργία γίνεται διαδραστική μέσω της ζωντανής επαφής με τους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι μετατρέπονται σε συνεργάτες. Στα έργα του Γεωργίου περιφέρονται, κατοικούν, και συσχετίζονται πλάσματα αινιγματικά, άλλοτε ανθρωπόμορφα και άλλοτε όχι, που περιμένουν, ποζάρουν, μας κοιτούν, παρατηρούν.

Ο Γεωργίου είναι κυρίως γνωστός για τα ταξιδιωτικά του έργα στο Ιράν και την Ινδία, όπου γνωστοί και άγνωστοι παραλήπτες λάμβαναν μέσω του ταχυδρομείου τα έργα που έφτιαχνε καθώς ταξίδευε (κυρίως χειροποίητες κάρτες και επιζωγραφισμένες ασπρόμαυρες φωτοτυπίες φωτογραφιών που τραβούσε). Από τη γέννηση του γιου του το 2017, τα ταξιδιωτικά έργα έδωσαν τη θέση τους στη ζωγραφική, μία συνέχεια της τριβής του με το μέσο τα πρώτα χρόνια της πορείας του.

Ο τίτλος της έκθεσης «Από την οπτική του Ναι», μιλά για την πλευρά της κατάφασης, για τη στιγμή που υποδεχόμαστε το άγνωστο και το ρίσκο που αυτό φέρει.

Το ταξίδι του Γεωργίου σε απόμακρα σημεία του πλανήτη, μεταπλάθεται τώρα με όχημα τη ζωγραφική, σε ένα ταξίδι μέσα στο χώρο της γκαλερί, η οποία ανοίγει και γίνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Εκεί θα συναντήσει χαρακτήρες κρυμμένους και ακόμα άγνωστους τους οποίους, μέσα από μία απρόβλεπτη ακόμα πορεία, μας καλεί να ανακαλύψουμε.

Η έκθεση στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την ατομική του έκθεση «Τρεις ήπειροι, τρεις φίλοι. Σχέδια 1993-2023» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου. Η έκθεση φιλοξένησε πάνω από 500 έργα σε χαρτί, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 1996 και συνέχισε στις σπουδές του στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν στην έκθεση Spring Collection 96 στο Σπίτι της Κύπρου, που είχε οργανώσει το ΔΕΣΤΕ, παράλληλα με το Everything that’s interesting is new. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις ατομικές του εκθέσεις ξεχωρίζουν η έκθεση «Πρίγκιπας με μπλε κορώνα συναντά την οικογένεια στο σώμα του» στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή, όπου παρουσίασε για πρώτη ζωγραφικά έργα από το 2017-2021, η έκθεση «μεταΘεοί» στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης το 2017, με τα δύο προσκυνηματικού χαρακτήρα ταξίδια/έργα βασισμένα στον Ινδουισμό, Char Dham (2014) και Maha Shakti Pitha (2016-17) και η ατομική έκθεση «Χωρίς Δικό μου Όχημα I-V» στο ΕΜΣΤ το 2012, με τα πρώτα πέντε έργα/ταξίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected] ή το 2105233049

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα