back to top
31 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

31 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Π. Μαρινάκης: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά

Διαβάστε επίσης

“Για “συγκεκριμένες αλλαγές με στόχο το κυβερνητικό έργο να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα”, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στον χθεσινό μίνι ανασχηματισμό.

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι “όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά” και ο ίδιος έχει το προνόμιο των διορθωτικών κινήσεων και αναλόγως με την περίπτωση κρίνει την πορεία της πολιτικής και κάνει αυτές τις αλλαγές.
“Είναι κάτι που συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, με βασικό στόχο η συνολική λειτουργία της κυβέρνησης να είναι η καλύτερη δυνατή και να υπάρχει πλήρη συνέπεια σε σχέση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά”, πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε την κυβερνητική προτεραιότητα στο θέμα της ασφάλειας και αφού τόνισε ότι “μπαίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο υπουργείο με πάρα πολύ σημαντικά αποτελέσματα”, εξήρε και την παρουσία του απερχόμενου υπουργού, Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά, με αφορμή και την δική του ιδιότητα ως κυβερνητικού εκπροσώπου, στο γεγονός ότι ήταν “ένας εξαιρετικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, με πολύ καλή παρουσία συνολικά σε όλα τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά και από τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει”
Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε πάντως τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για να τραβήξει την προσοχή από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Συρίγου σχετικά με Συνθήκη της Λωζάνης οι οποίες πυροδότησαν έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Απηύθυνε ωστόσο σύσταση προς τα γαλάζια στελέχη για “περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις ούτως ώστε, ειδικά από ανθρώπους οι οποίοι έχουν γράψει χιλιόμετρα στον δημόσιο λόγο, μία διατύπωση να μην επιδέχεται της οποιαδήποτε παρερμηνείας”.

“Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα στέρεο διεθνές νομικό θεμέλιο που ρυθμίζει συνολικά τις σχέσεις της ευρύτερης περιοχής και ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Διακήρυξης των Αθηνών στις 7 Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι στην Διακήρυξη γινόταν σαφής αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο, ξεχωριστής σημασίας μέρος του οποίου είναι και η Συνθήκη της Λωζάνης. Άλλωστε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην Συνθήκη της Λωζάνης στην δεύτερη τοποθέτησή του στις κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν”, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος επέκρινε και την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα αυτό.
Με αφορμή μάλιστα τα περί “πατριωτικής Αριστεράς”, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι “ίσως ο κ. Κασσελάκης έχει λησμονήσει τις ημέρες της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο κόμμα το οποίο δεν ανήκε στην Αριστερά και ίσως προσβλέπει σε μία μελλοντική συνεργασία ενδεχομένως και με τον κ. Βελόπουλο” και πρόσθεσε ότι “πρέπει να καταλάβουμε ότι με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε”.

Ερωτηθείς τέλος για σχόλια σχετικά με παλαιστινιακές σημαίες που υψώθηκαν στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την κριτική ορισμένων προς τον νέο δήμαρχο Χάρη Δούκα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: “Στο παρελθόν έχουμε δει σε άλλα δημαρχεία , δήμαρχοι να τα χρησιμοποιούν ως “κάστρα” τους και να ανυψώνουν άλλες σημαίες πέραν της ελληνικής και αυτές είναι εικόνες που ελπίζουμε και δεν θέλουμε να ξαναδούμε. Η μόνη σημαία που μπορεί να υψωθεί σε δημαρχείο είναι η ελληνική. Τώρα, το να κατηγορούμε τον κ. Δούκα, τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων για σημαίες που υψώθηκαν στο κοινό μίας εκδήλωσης που αυτός ήταν στο βήμα, νομίζω ότι είναι άδικο. Ο κ. Δούκας θα κριθεί για το έργο του, για την στάση του σε όλα τα ζητήματα συνολικά και σε σχέση με τις αρμοδιότητές του και το πόσο θα στηρίξει συνολικά την προσπάθεια της κυβέρνησης για την επιβολή του νόμου, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μία κριτική που ήταν άδικη και δεν έχει κάποιο νόημα να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτή την συζήτηση” .

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα