back to top
23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Χ. Γώγος: Η χρησιμότητα των εμβολίων είναι να μην νοσήσουμε πολύ σοβαρά

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα της νέας έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των άλλων ιώσεων, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος.
 
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λόγω της έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων» τόνισε επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μια μεγάλη διασπορά των αναπνευστικών ιών, που δεν οφείλονται μόνο στον covid 19, αλλά και σε πολλές άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις».
Τόνισε ότι το σημαντικότερο “όπλο” για να μην νοσήσουμε σοβαρά, είναι ο εμβολιασμός
«Υπάρχει το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον ιό, ιδιαίτερα για  τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά υπάρχει και το εμβόλιο για τη γρίπη. Η μεγαλύτερη δύναμη και χρησιμότητα των εμβολίων είναι να μην νοσήσουμε πολύ σοβαρά», τόνισε.
Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα γεμίσουν από ασθενείς covid τα νοσοκομεία, ούτε θα μετατραπούν σε νοσοκομεία μιας νόσου.
«Αυτή τη στιγμή η νόσος του covid ελέγχεται και δεν θα πέσει βάρος στα νοσοκομεία, το μόνο που μπορεί να εξεταστεί είναι, εάν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, να δημιουργηθούν κάποιες κλίνες covid έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά μέσα στο νοσοκομεία».
Τέλος, ερωτηθείς για την θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο κ. Γώγος τόνισε ότι η χρήση της στα νοσοκομεία είναι αναγκαία και αυτονόητη.
«Η μάσκα θα πρέπει να υπάρχει παντού μέσα στα νοσοκομεία, από όλους, από τους γιατρούς, από τους συνοδούς, από τους διοικητικούς υπαλλήλους, από όλους στο χώρο του νοσοκομείου».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα