back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Καραγκούνης: Τα νομικά θέματα μπορούν να βελτιωθούν μέσα από τροποποιήσεις του συμφώνου συμβίωσης

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ ξεκινά στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος η διήμερη ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών για όλες τις πτυχές του νομοσχεδίου σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια

«Αυτό που ξεκινά σήμερα στα γραφεία της ΝΔ θα έλεγα ότι είναι ένας τόπος συνάντησης, συζήτησης, προβληματισμού και κατάθεσης απόψεων. Δεν το έχουμε δει στην ολότητά του το νομοσχέδιο, αλλά έχουμε τις βασικές κατευθύνσεις. Θα είναι μια ωραία ευκαιρία να συζητήσουμε για το ζήτημα», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης ο οποίος έχει δηλώσει αντίθετος με το να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

«Πρέπει – επειδή είναι ευαίσθητο το ζήτημα κι υπάρχουν ενστάσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα- να γίνει μεγάλη συζήτηση, όχι μόνο μεταξύ ημών των πολιτικών που θα νομοθετήσουμε αυτό το πλαίσιο, αλλά και των εξειδικευμένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων» πρόσθεσε.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στην προωθούμενη ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο καθώς φέρνει συνολικά την τεκνοθεσία, θέμα στο οποίο διαφωνεί κάθετα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα νομικά θέματα μπορούν να βελτιωθούν μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης.

«Στην Ελλάδα, από το 2015 που ρυθμίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, έχουμε κάτω από 500 ομόφυλα ζευγάρια, συνεπώς δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που θέλουμε να ρυθμίσουμε. Μπορούμε λοιπόν μέσα από τροποποιήσεις του συμφώνου συμβίωσης, αυτές τις περιπτώσεις να τις καλύψουμε 100% , δίνοντας τη δυνατότητα στο έτερο αποξενωμένο μέρος να υπεισέλθει στην υιοθεσία του παιδιού» και πρόσθεσε:
«Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ανατρέπει συνολικά το οικογενειακό δίκαιο. Εάν ψηφίσουμε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών που θα επιφέρει την τεκνοθεσία, μπορεί να επιφέρει συνέπειες που ως νομοθετική πρωτοβουλία δε θέλουμε να τις έχουμε».
Ο κ Καραγκούνης συνέχισε λέγοντας ότι σε ζητήματα που δεν έχουν στέρεη νομική βάση, εκεί που μπορούμε να ρυθμίσουμε αδικίες, μπορούμε να το κάνουμε με το σύμφωνο συμβίωσης.
«Αλλάζεις το αξιακό πρότυπο πατέρα- μητέρα, αν φέρεις την τεκνοθεσία μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και πια δε θα υπάρχει αυτό το αξιακό πρότυπο. Από τότε που έχει νομοθετηθεί το οικογενειακό δίκαιο αυτό το πρότυπο έχουμε. Προτείνω ό,τι μπορούμε να ρυθμίσουμε, να το ρυθμίσουμε, ώστε η χώρα μας πράγματι να μην αφήνει κανένα ζευγάρι ακάλυπτο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα