back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο από το κρύο στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 200 παρεμβάσεις σε άτομα που κινδύνευαν από το ψύχος της περασμένης εβδομάδας έκαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου από την Παρασκευή 12 του μηνός ως και σήμερα Δευτέρα που λειτούργησε η Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας πολιτών λόγω του ψύχους φιλοξένησε 13 άτομα εκ των οποίων μια έγκυο μητέρα με ένα μωρό ενός έτους και μια μητέρα με ένα παιδί οκτώ ετών που μεταφέρθηκαν σε εξειδικευμένη δομή φιλοξενίας γυναικών του δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, οι ομάδες του street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων έδρασαν καθ’ όλο το 24ωρο, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των αστέγων της πόλης, ενώ τόσο στις πρωινές όσο και στις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες του street work στις ομάδες παρέμβασης συμμετείχαν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, αλλά και νοσηλευτές, προκειμένου να προσφερθούν τυχόν υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας επιτοπίως για τους αστέγους.

Συνολικά έγιναν 234 παρεμβάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν 38 αναφορές μέσα από από CRM – EMAIL – SOCIAL MEDIA και 39 αναφορές μέσα από τηλεφωνικές κλήσεις. Επιπλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου προμήθευσαν με τρόφιμα και απαραίτητα εφόδια όπως κουβέρτες και ρούχα όλους τους συμπολίτες μας που ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση του ψύχους.

«Η ασπίδα στο κρύο είναι η ζεστασιά της ανθρωπιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος βρέθηκε κοντά σε αστέγους αυτές τις μέρες διαπιστώνοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα