back to top
33.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

33.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Μπελαβίλας στον Αθήνα 9.84: Εδώ και 48 ώρες οι πρυτάνεις απειλούνται από το Υπουργείο με συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τις καταλήψεις των Πανεπιστημίων αλλά και την άρνηση τμημάτων να πραγματοποιήσουν εξεταστικές με ψηφιακά μέσα καθώς -όπως υποστηρίζουν -τίθεται σε κίνδυνο το αδιάβλητο της διαδικασίας-, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνiκού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μπελαβίλας, κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου ότι εδώ και 48 ώρες, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων του ΕΜΠ, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας δέχονται ευθείες απειλές για συλλήψεις και αυτόφωρο από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επιβάλουν να διεξαχθούν οι εξετάσεις καθώς-κατά το Υπουργείο-παρανομούν.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην άρνηση της Συνέλευσης της Αρχιτεκτονικής να διεξάγει διαδικτυακά τις εξετάσεις και σχετικά με τις απειλές που δέχθηκε ο Πρύτανης του ΕΜΠ από το Υπουργείο, ο κ. Μπελαβίλας τόνισε ότι τέτοιου είδους  απειλές θα έπρεπε να τις απευθύνουν στους καθηγητές.

«Τις εξετάσεις δεν τις κάνουν οι πρυτάνεις αλλά οι καθηγητές. Ας πάει το Υπουργείο στο πειθαρχικό τους 60 διδάσκοντες και διδάσκουσες της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Αθήνας. Οι καθηγητές του Πολυτεχνείου προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά το κύρος των φοιτητών μας που αποτελούν την αφρόκρεμας της ελληνικής νεολαίας, εισάγονται στη Σχολή με 19.000 μόρια και πάνω. Εμείς είμαστε στους άριστους, η κυβέρνηση δεν είναι. Η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της διεθνούς κατάταξης ενώ την ίδια στιγμή, το Πολυτεχνείο της Αθήνας βρίσκεται στην κορυφή», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ας λύσει η κυβέρνηση το πρόβλημα αλλά όχι με την ανοχή μας».

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μπελαβίλας, αποδόμησε τις ψηφιακές εξεταστικές αποδεικνύοντας μέσω ενός πειράματος πόσο διαβλητή είναι η εξ αποστάσεως εξέταση με δεδομένη πλέον την ευρεία χρήση του ψηφιακού εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Συγκεκριμένα, έστησε δύο εικονικές δικτυακές πανεπιστημιακές εξετάσεις με την τεχνητή νοημοσύνη και όπως εξήγησε, το μηχάνημα πέρασε και τις δύο και μάλιστα απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε, σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για να πάμε μπροστά και στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί για πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Όμως, έχουμε ένα ανεκπαίδευτο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα που δεν μπορεί να την  αντιμετωπίσει. Στο πείραμα που πραγματοποίησα, έβαλα στο μηχάνημα κανονικές ερωτήσεις, όπως ακριβώς θα έκανα και με τους φοιτητές μου και μόλις σε 5” είχα πλήρεις απαντήσεις με μόλις ένα λαθάκι που θα μπορούσαν να βαθμολογηθούν από 6-8. Επαναλαμβάνοντας δε το πείραμα, το μηχάνημα πήρε άριστα και αυτό δεν έγινε μόνο μια φορά», εξήγησε, περιγράφοντας τη διαδικασία.

Βάσει των ανωτέρω, σύμφωνα με τον κ. Μπελαβίλα, αν ο εξετάσεις πραγματοποιηθούν με ψηφιακό τρόπο, χιλιάδες παιδιά ανά την Ελλάδα θα αντιγράψουν.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συντελεστεί αυτός ο εξευτελισμός προκειμένου να αποδείξουμε ότι τα Πανεπιστήμια μπορούν να λειτουργούν επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα