back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Αύξηση ορίου για την «Golden Visa» σε περιοχές με μεγάλη πίεση στα ενοίκια

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει σε 800.000 το όριο της χορήγησης Golden Visa για επενδύσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη πίεση στα ενοίκια, όπως σε μεγάλα αστικά κέντρα και νησιά, γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο να περιορίσει την αγορά κατοικιών για Golden Visa, ως ανάχωμα στην στεγαστική κρίση.

«Θα πάει πολύ υψηλότερα, μπορεί να πάει στις 800.000 ευρώ. Να δύομε όμως εάν θα κρατήσουμε το όριο στις 250.000 για περιοχές όπου δεν υπάρχει πίεση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξει άμεσα σχετική παρέμβαση, αλλά όχι πλήρης αναστολή του μέτρου της Golden Visa.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός σε προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την απαγόρευση διάθεσης προς βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων που αγοράστηκαν με Golden Visa, χαρακτηρίζοντάς την λογική και δεσμευόμενος να τη μελετήσει.

Σε κλίμα συναινετικής διάθεσης κάλεσε μάλιστα τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην ανακαλύπτει διαχωριστικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν, εξηγώντας πως στόχος όλων των κομμάτων είναι το πως θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που πράγματι ταλαιπωρεί τις οικογένειες.

Αναφερόμενος στην πρόταση για αξιοποίηση των κλειστών ακινήτων στους Δήμους, ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πει στο Δήμαρχο Αθηναίων να τα διαθέσει σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να κάνουν καταλήψεις.

Σηκώνοντας το γάντι που του έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως «δεν το έχετε χωνέψει ακόμη κύριε Μητσοτάκη. Σε εάν μήνα είναι δύσκολο να ανοίξει κλειστά σπίτια στην Αθήνα ο κύριος Δούκας. Επί πέντε χρόνια ο κύριος Μπακογιαννης όμως όχι μόνο δεν άνοιξε σπίτια, αλλά έκλεισε δόμους με αποτέλεσμα να ηττηθεί», όπως υποστήριξε.

Στην ερώτηση του για το πρόβλημα στέγης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε στεγαστική κρίση, που διογκώνεται, τονίζοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για τη χρήση ακινήτων «είναι κυνικές, αδυνατώντας να κατανοήσουν τις ανάγκες των πολιτών στο δικαίωμα στέγασης. Το βλέπετε ως πολυτέλεια. Πρέπει να το αντιστρέψουμε». Επισήμανε δε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ασκούν πιέσεις για κοινωνική κατοικία στη Δυτική Αθήνα, τις λαϊκές περιοχές του Πειραιά κι άλλων περιοχών, σημειώνοντας ότι « Η Golden Visa έχει μετατραπεί σε εργαλείο αφελληνισμού και σε μπίζνα σε βάρος των νεότερων γενιών της πατρίδας μας». «Από φάρμακο την περίοδο της κρίσης έχει γίνει φαρμάκι σήμερα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης και ενδεικτικό του ήπιου κλίματος που επικράτησε είναι η απουσία αναφοράς τόσο από τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας, με τον πρωθυπουργό σε κάθε περίπτωση να τονίζει την ανάγκη να αφεθούν οι αντιπαραθέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες συχνά έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, όπως σχολίασε με νόημα.

Newsroom Αθήνα 9.84, Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα