back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αγρότες, εν αναμονή της συνάντησης που θα έχει αντιπροσωπεία τους την Τρίτη με τον Πρωθυπουργό.

Στη μία μετά το μεσημέρι αναμένεται να στήσουν μπλόκο στο Δερβένι και στα Νέα Μουδανιά. Μία ώρα αργότερα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας προχωρούν στο άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησαν πριν από λίγο στη Λάρισα, οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση περιφρονεί επί πέντε χρόνια τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Το Καρφί” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και την κατηγορεί οτι: “Κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μπροστά στις διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου, που προκάλεσε με την αναποτελεσματικότητα της”.

Στη Βουλή κατατέθηκε προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που είχε παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα που φέρνει αλλαγές στην έγκριση της ποινής για την αντιμετώπιση της μικρομεσαίας εγκληματικότητας ενώ περιλαμβάνονται και διατάξεις με στόχο την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και γνωστός αντιεξουσιαστής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, στο πλαίσιο επιχείρησης για το οργανωμένο έγκλημα. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, αλλά και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας τουλάχιστον εκ των υπολοίπων τριών συλληφθέντων, σχετίζεται με την ομάδα υποβρύχιων καταστροφών του Λιμενικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια.

Η Χιντ Ρατζάμπ, μια εξάχρονη Παλαιστίνια η τύχη της οποίας αγνοείτο για σχεδόν δύο εβδομάδες εν μέσω συγκρούσεων στην πόλη της Γάζας, εντοπίστηκε νεκρή από συγγενείς, όπως ανακοίνωσαν η Χαμάς και η οικογένειά της, κατηγορώντας τις ισραηλινές δυνάμεις για τον θάνατό της. Το κορίτσι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε αυτοκίνητο κοντά σε πρατήριο βενζίνης στη συνοικία Τελ αλ-Χάουα, μετά την υποχώρηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης από την περιοχή τα ξημερώματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η οικογένειά της.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα -σύμφωνα με μαρτυρίες- τον τομέα της Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας. Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς καταμέτρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας 110 θανάτους, εκ των οποίων 25 σε πλήγματα στη Ράφα, και έκανε λόγο για «σφοδρές συγκρούσεις» σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις.

Ισραηλινά πλήγματα νωρίς σήμερα και με στόχο τα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο επικεφαλής της μκο, δήλωσε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πλήγματα αυτά σε συνοικία όπου βρίσκονται «κατοικίες στρατιωτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων».

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: 5 και μισή Ολυμπιακός – ΟΦΗ. Στις 7: ΠΑΣ Γιάννινα- Άρης και στις 7 και μισή: Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα