back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εφαρμογή από σήμερα στα φαρμακεία, η επιπλέον χρέωση των 3 ευρώ ανά γενόσημο σκεύασμα, την οποία θέσπισε με απόφαση του το Υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον ένα ευρώ για κάθε εργαστηριακή εξέταση και 3 ευρώ για κάθε απεικονιστική θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει η Κομισιόν την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση της για την πορεία υλοποίησης του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη χώρα μας να διατηρήσει τη δυναμική σταθερής υλοποίησης και να εξασφαλίσει τη συνεχή επάρκεια της δημόσιας διοίκησης ενόψει και της επερχόμενης μεγέθυνσης του Εθνικού Σχεδίου.

Είναι μία στιγμή που πρέπει να συλλογιστούμε και να χαρούμε για την εταιρική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη 9η ετήσια διάσκεψη “Raisina Dialogue, στο Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ευκαιρία, πρόσθεσε, καθώς η Ελλάδα μπορεί να δράσει ως ενδιάμεσος ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ανατολή.

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής για την λήξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με την διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Για χυδαία απόφαση της ΝΔ να μην κληθούν επιπλέον μάρτυρες και να κλείσει άρον – άρον τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος. Για πλήρη κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή και στον Χρήστο Σπίρτζη κατηγόρησε τη ΝΔ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για υποκρισία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Γιώργος Φλωρίδης. Θα πάμε την ιστορία όσο πιο μακριά γίνεται απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Τη συνέχιση της ανακριτικής έρευνας ζητά με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανηλίκων αγοριών, με κατηγορούμενο τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές ζητούν από την ανακρίτρια τη διενέργεια συμπληρωματικής απολογίας του κατηγορουμένου για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ενός 19χρονου σήμερα πρώην τροφίμου σε δομή της Κιβωτού.

Την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, ο πρώην υπουργός Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος σε μία ώρα θα συναντηθεί στην Βουλή με τον επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Χαρίτση. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Σακελλαρίδη να είναι και υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά και στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Ανοίγει αύριο τις εργασίες του, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη είναι προγραμματισμένη για αύριο στις επτά το απόγευμα. Στο μεταξύ στην διάψευση των πληροφοριών πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλεσε την επιστολή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προχώρησαν πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του κόμματος.

Νομίζω ότι έληξε αυτονόητα, αυτή η εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, μια περιττή θα πω εσωτερική διαμάχη, η οποία δεν χρειαζόταν, για ένα ερωτηματολόγιο το οποίο συμβουλευτικά θα λειτουργήσει και φυσικά υφίσταται στην πλατφόρμα, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα επιδιώξουν οι αγρότες που αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, το πρωί από το Σύνταγμα δίνοντας ραντεβού στα μπλόκα, όπου θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο αγώνας μας θα είναι μακράς διάρκειας και δεν κάνουμε βήμα πίσω, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Κώστας Αποστολόπουλος. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται οι εκπρόσωποι των Θεσσαλών αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό όπως είπε, επίσης στο σταθμό μας, ο προέδρος της ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτών Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Χωρίς ταξί θα μείνει στις 27 και 28 Φεβρουαρίου η Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττική. Μεταξύ των αιτημάτων του αυτοκινητιστών η μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%.

Αυτοψία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπου θα κατασκευαστεί η υπερυψωμένη οδική αρτηρία (flyover) πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «H κυβέρνηση τόνισε έχει προτεραιότητα να υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό κοινοβούλιο υποστήριξε με μεγάλη πλειοψηφία την διακήρυξη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της ισραηλινής ηγεσίας στην «μονομερή» δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό χτύπημα στον νότιο Λίβανο σήμερα, όπως ανέφεραν λιβανέζικες πηγές, μερικές ημέρες αφότου η Χεζμπολάχ ορκίστηκε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τη δολοφονία αμάχων σε συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο βγαίνει απόψε στη Λεωφόρο. Μεγάλο ματς το βράδυ στη Νότια Ιταλία μεταξύ Νάπολι και Μπαρτσελόνα.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα