back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα πρότασης μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Δεν τέθηκε θέμα πρότασης μομφής στο πρόσωπο του προέδρου. Έχουμε ένα συνέδριο μπροστά μας και ο στόχος είναι πώς θα γίνει ισχυρότερος ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες» δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της μαραθώνιας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 καλεσμένος της Σοφίας Μπερετάνου και του Μιχάλη Λεάνη απέρριψε διαλυτικά φαινόμενα και ξεκαθάρισε ότι «’Επρεπε να συζητηθούν τα θέματα …. Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται ερήμην των οργάνων του κόμματος» ενώ υπογράμμισε πως «πλέον επιβεβαιώθηκε ως πολιτικό κέντρο η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα συνέρχεται και θα αποφασίζει»

Σε σχέση με πληροφορίες για κλίμα έντασης, με ανατροπές και αμοιβαίες υποχωρήσεις που καθόρισαν την έκβαση της συνεδρίασης του καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για καίριες συγκυρίες που απαιτούν λήψη ενδεδειγμένων αποφάσεων.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες, πρέπει να παίρνουμε ορθές αποφάσεις» τόνισε  χαρακτηριστικά.

Σε μια ανάλυση των προταγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, ανέδειξε τους στόχους, αλλά και τα πεπραγμένα,  ως αντίβαρο απέναντι στην  εσωστρέφεια.

«Πράγματι την κοινωνία και εμάς, μας αφορούν τα ζητήματα της ακρίβειας, της καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου που δεν αντέχει με το κόστος παραγωγής και ορθώς διαμαρτύρεται. Για αυτό τον λόγο άλλωστε καταθέσαμε στη Βουλή κοστολογημένες νομοθετικές προτάσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με μέτρα για τους αγρότες… Ταυτόχρονα, τον κόσμο ενδιαφέρει πώς θα υπάρχει μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση κι εκεί έρχεται και κουμπώνει το ζήτημα για το πώς θα γίνει ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αφορά την κοινωνία» εκτίμησε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ενόψει και των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε πάντως πως η κακή εικόνα, καθώς και η  αντανάκλαση στις εκλογικές επιδόσεις, συνιστούν πολιτικό ζήτημα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Το πολιτικό ζήτημα είναι η κακή εικόνα. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε για να ανεβάσουμε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο στόχος. Η εικόνα στις μετρήσεις δεν είναι καλή. Όταν  ένα κόμμα πάει καλά, το πιστώνεται πρώτος από όλους ο πρόεδρος. Όταν δεν πάει καλά  το χρεώνεται πάλι πρώτος απ όλους ο πρόεδρος και κατόπιν καθένας βάσει της ευθύνης που του αναλογεί. Έχουν γίνει πολλά λάθη και μετά υπήρξε κι αποδοχή τους… Οι ευρωεκλογές δίνουν μηνύματα και θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε θετικά» διεμήνυσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο  επισήμανε πως  «ο πρόεδρος εκλέγεται από τη βάση όπως ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης κι εμείς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκλεγήκαμε από δεκάδες χιλιάδες μέλη της κομματικής βάσης. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλουμε όχι μόνο να λέμε την άποψή μας, αλλά και να εισακούγεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα