back to top
18.6 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

18.6 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται νέα, ισχυρή ηγεσία, δημοκρατικές διαδικασίες κι επανεκκίνηση της εκλογικής και κοινωνικής του βάσης

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται νέα, ισχυρή ηγεσία, δημοκρατικές διαδικασίες κι επανεκκίνηση της εκλογικής και κοινωνικής του βάσης» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή πόλη».

Μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο την επομένη της ολοκλήρωσης της πρώτης μέρας του 4ου Συνεδρίου του κόμματος στο γήπεδο του Τae Kwon Do, μεταξύ άλλων ανέφερε: «ηγέτης σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη, όχι ναρκισσισμός κι όχι «εγώ και οι άλλοι», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι σε πλήρη εξέλιξη συζητήσεις και για μιαν άλλη εσωκομματική υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη».

Σε σχέση με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα για την Όλγα Γεροβασίλη, διευκρίνισε πως δεν συνιστούν προσωπική του πρόταση. «Ρωτήθηκα από δημοσιογράφο πώς θα αντιμετώπιζα ενδεχόμενη υποψηφιότητά της και απάντησα ότι θα ήταν μια θετική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η ίδια αποφάσιζε κάτι τέτοιο…  Δεν έχουμε ακόμα κατατεθειμένες υποψηφιότητες, αλλά  έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια με την κυρία Γεροβασίλη και εξέφρασα την εκτίμηση πως θα ήταν θετική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενη  υποψηφιότητά της».

Σύμφωνα με τον Κώστα Ζαχαριάδη «οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιάσουν σχέδιο και πρόγραμμα για το κόμμα. Δεν θα πάμε ξανά με τα ονόματα», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «επιθετική εσωκομματικά» την ομιλία Κασσελάκη. Έκανε δε λόγο για «μεγάλη απρέπεια» από πλευράς του σε σχέση με την αποστροφή «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» κατά την ομιλία του στο Συνέδριο, την Πέμπτη το βράδυ.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος «δεν θεωρεί αντιπάλους τους συντρόφους του, ούτε πιστεύει πως στα κόμματα υπάρχουν αντίπαλοι».

«Προσωπικά, δεν ψάχνω αντίπαλο μέσα στο κόμμα. Αναζητώ σύντροφο και συνοδοιπόρο…  Σύντομα θα είμαστε με επόμενο Πρόεδρο…Στο τιμόνι της κομματικής ηγεσίας προϋπήρξαν αρχηγοί  όπως οι κκ Νίκος Κωνσταντόπουλος, Αλέκος Αλαβάνος, Αλέξης Τσίπρας και τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είτε ο κ Κασσελάκης θα έχει μια νέα θητεία, είτε θα πάμε σε άλλο πρόσωπο. Το κόμμα δεν θα γίνει αρένα, είμαι σε αυτό 20 χρόνια. Δεν έχουμε ένα εσωκομματικό πρόβλημα, το θέμα είναι πως αμφισβητείται η πορεία του κόμματος, συνολικά. Ο κ. Κασσελάκης έγινε πρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2023 λέγοντας πως θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά είπε ότι θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές και στην χθεσινή ομιλία του υπονόησε πως δεν πάμε καλά, για αυτό και χρειάζεται λευκή επιταγή τριετίας καθώς δεν απέκλεισε το ενεχόμενο να βγούμε και τρίτοι».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι «κρινόμαστε όλοι καθημερινά… το στίγμα και ροπή που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή του ηγεσία,  είναι καθοδική» διαπίστωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί δημοσκοπικά ταχύτερα από τη Νέα Δημοκρατία που είναι κυβέρνηση και έχει τους αγρότες  και τους φοιτητές στο δρόμο, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες να διαμαρτύρονται» ενώ  σε σχέση με αναφορά για εικόνα εσωστρέφειας, κάλεσε  με νόημα καθέναν «να αναλάβει την ευθύνη του και να μην δείχνει μόνον τους άλλους. Να μιλήσει με ρεαλισμό για το μέλλον μας από το ύψος που είναι τοποθετημένος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, διεμήνυσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πριν από τον σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη και θα υπάρχει και μετά, με τους όρους τους οποίους διαμορφώνει η πολιτική πραγματικότητα, με τους όρους τα όρια των οποίων προσδιορίζει η κοινωνία»

Ενόψει της κάλπης για τις Ευρωεκλογές, ο κ Ζαχαριάδης κατέστησε σαφές ότι: «Την ανανέωση της εμπιστοσύνης μπορεί να σου την δώσουν τα όργανα, η βάση, αλλά στην πραγματικότητα στην δίνει η κοινωνία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών…..»

Ερωτηθείς τι θα συμβεί  στην περίπτωση που κερδίσει ο Κασσελάκης και παραμείνει πρόεδρος, ενώ το αποτέλεσμα είναι αρνητικό στις ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι γενικά έχει ως αρχή να μην απαντά σε υποθετικά ερωτήματα. «Κάνουμε προσπάθεια ώστε να πάμε συνεκτικά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… πάντα οι εκλογές είναι ένα ορόσημο» αρκέστηκε να πει.

Ολοκληρώνοντας ανέδειξε ως σημαντικότερο όλων, κατά την αντίληψή του, το ζήτημα της περηφάνιας για τους φίλους και τα μέλη του κόμματος. «Όταν μας ρωτούν τι  γίνεται με το κόμμα πρέπει να λέμε ότι είμαστε εδώ και το παλεύουμε, να μην κουνάμε το κεφάλι συγκαταβατικά…» κατέληξε ο κ Ζαχαριάδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα