back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση αυτή την ώρα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λόγω ανατροπής νταλίκας στο ύψος του Αυλώνα. Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στις δύο λωρίδες, με την κίνηση των οχημάτων να πραγματοποιείται από την δεξιά λωρίδα  αλλά και από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης 

Καθοριστικές οι επόμενες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς  θα δείξουν το πρόσωπο, που θα διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος με ανάρτησή του στράφηκε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του, λέγοντας πως «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί». Το ενδιαφέρον, πάντως, στρέφεται σήμερα στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα. 

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές εντός του συνεδρίου που ζητούν  να μην γίνουν οι εκλογές για πρόεδρο. Μάλιστα στο συνέδριο διακινείται ψήφισμα για αναβολή των εκλογών. Εισερχόμενος  στον χώρο του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς από εκείνους που μαζεύουν υπογραφές αν θα υπογράψει κι αυτός, απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια». 

Ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον Κόκκινο εμφανίστηκε προβληματισμένος δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας”. 

Ζητήματα άμυνας και ασφάλειας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ντόχα ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ αλ Θάνι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από την πλευρά του Κατάρ για επενδύσεις στη χώρα μας.

Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για 7η φορά από την έναρξη του πολέμου. «Η επίσκεψή μου στο Κίεβο σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας. «Έρχομαι για να γιορτάσω την εξαιρετική αντίσταση του γενναίου ουκρανικού λαού», τόνισε, και πρόσθεσε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθούν όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. 

“Θα νικήσουμε”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής, σε βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η προεδρία. “Παλεύουμε γι’ αυτό. Εδώ και 730 ημέρες από τη ζωή μας. Και θα νικήσουμε, την καλύτερη μέρα της ζωής μας”, είπε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκοστομέλ, κοντά στο Κίεβο. 

Στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στα Άνω Πατήσια, πραγματοποιήθηκε από το δήμο Αθηναίων το πρωί ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τους καφέ κάδους και το πρόγραμμα οικιακής συλλογής βιοαποβλήτων. Στους κατοίκους μοιράστηκαν μικροί καφέ κάδοι και βιο – αποδομήσιμες σακούλες.  

“Ξεκινήσαμε την οικιακή κομποστοποίηση ενημερώνοντας 1600 νοικοκυριά” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος βρέθηκε στα Άνω Πατήσια. “Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε 50% ανακύκλωση, αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομηθούν πάνω από 2,5 εκ. Ευρώ το χρόνο τα οποία θα πηγαίνουν σε άλλες δράσεις του Δήμου”, υπογράμμισε ο κ. Δούκας.  

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης, του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η ενημέρωση για την οικιακή κομποστοποίηση να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.  

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 7: 

 Λαμία- ΑΕΚ και  

στις 7 και μισή: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος. 

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα