back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με εντάσεις, ενθεν κα κείθε αποδοκιμασίες, και διαφορετικές τοποθετήσεις για τον χρόνο προκήρυξης προεδρικών εκλογών συνεχίζονται οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκήρυξη προεδρικών εκλογών στις 10 Μαρτίου εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Καλωσορίζοντας την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, δεσμεύτηκε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει στο κόμμα.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία της εν μέσω αποδοκιμασιών, η Όλγα Γεροβασίλη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την προεδρεία του κόμματος. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη η κ Γεροβασίλη μίλησε για έναν πολυσυλλεκτικό ΣΥΡΙΖΑ της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο Πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος. Επικαλούμενος και τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην πολιτική Γραμματεία, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να βάλει σε δεύτερο πλάνο τη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Κατά των εσωτερικών εκλογών τάχθηκε και ο Γιώργος Τσίπρας.. Πρότεινε συντεταμένη μάχη με Πρόεδρο Κασσελάκη στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές ‘’ .. Σήμα για ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών έδωσε από το βήμα του συνεδρίου και ο Νίκος Παππάς, προτάσσοντας τη μάχη των ευρωεκλογών.

Οι ψηφοφορίες για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των εσωκομματικών εκλογών θα ξεκινήσουν στις 11.30 αύριο του πρωί.

Να αλλάξουμε κλίμα

Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, επαναβεβαίωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι, κατά τη συνάντησή τους στη Ντόχα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και την ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι.

Με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισκέπτεται σήμερα το Κίεβο, «Έρχομαι να γιορτάσω την εξαιρετική αντίσταση του γενναίου ουκρανικού λαού», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθούν όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. Η σορός του Ρώσου του Αλεξέι Ναβάλνι, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε στα social media η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι παραμένει άγνωστο εάν οι ρωσικές αρχές επιτρέψουν την τέλεση κηδείας με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και αξίζει στον Ναβάλνι.

Ενδοοικογενειακός καυγάς κατέληξε σε ανθρωποκτονία, όταν πεθερός πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του, στην αυλή του σπιτιού τους, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, στην Αγία Βαρβάρα. Ο δράστης έχει προσαχθεί και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Λαμπρινής στα Πατήσια, ενημερωτική δράση για την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν περισσότεροι από 600 μικροί – καφέ κάδοι καθώς και βιοδασπώμενες σακούλες για την συλλογή οικιακών βιοαποβλήτων.

” Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η πράσινη Αθήνα αρχίζει τώρα’’ ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ Δούκας και επεσήμανε ότι ‘’ εάν αυξήσουμε την ανακύκλωση στα οργανικά απόβλητα στο 50%, θα εξοικονομήσουμε πάνω 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο’’.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ Λαμία- ΑΕΚ: 1 – 3

Πανσερραϊκός – Ατρόμητος: 0 – 0 στο 80ο λεπτό

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 15,4

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα