back to top
16.6 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

16.6 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Διαβάστε επίσης

Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του 4ου Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Μακάρι να μη χρειαζόταν. Πιστεύω ότι είναι βαθειά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι.  Έχουμε ευθύνη όλοι. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Πρόεδρου. Η απάντησή μου σε αυτό το προσκλητήριο είναι ότι έιμαι παρούσα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη δηλώνοντας την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Περίπλοκη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη νέας ηγεσίας μετά τις ευρωπαϊκές κάλπες, αίτημα που θα τεθεί σε ψηφοφορία στο συνέδριο έπειτα από τη συλλογή υπογραφών από διαφορετικές ομάδες, θα φέρει το κόμμα ενώπιον μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και σε ένα πρωτοφανές οξύμωρο σκηνικό

Από τη μια το κόμμα να δίνει τη μάχη για τις ευρωεκλογές απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και από την άλλη στο εσωτερικό του χώρου να διεξάγεται ένας άτυπος προεκλογικός αγώνας μεταξύ του Σ. Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της αρχηγίας στο ραντεβού που θα έχουν δώσει για την επομένη ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών.

Σήμα για ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών από τον Νίκο Παππά

Σήμα για ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών έδωσε από το βήμα του συνεδρίου ο Ν. Παππάς, ζητώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να αφοσιωθεί στη μάχη των ευρωεκλογών και όχι να σπαταλήσει τις δυνάμεις του με τα εσωτερικά του ζητήματα. Ο Νίκος Παππάς, αναγνωρίζοντας πως ο Σ. Κασσελάκης έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια, έστειλε μήνυμα και προς την Όλγα Γεροβασίλη να αποσύρει την υποψηφιότητα της και να ταχθεί στο πλευρό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση. Στην τοποθέτηση του ο κ. Παππας άφησε αιχμές και εναντίον του Α. Τσίπρα, σημειώνοντας πως έπρεπε να βρίσκεται στο συνέδριο να ακουστεί η άποψη του.

Στην παρεμβαση του ο Νίκος Παππάς κατέθεσε πρόταση 4 σημείων.

Συγκεκριμένα ζήτησε: 1. Να ανασυγκροτηθεί τη Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο, επιτελικό και αποτελεσματικό. Συνθετικό και συμπεριληπτικό. 2. Με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου να έρθουν οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος που αφήσαμε στη μέση. 3. Να έρθει μια μελετημένη και συγκροτημένη πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του σώματος του διαρκούς συνεδρίου, που δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δια ζώσης. 4. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Επεισοδιακή ομιλία Ραγκούση

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για τον τρόπο που πορεύεται από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε σε σειρά προβληματικών κινήσεων σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο από τον Στέφανο Κασσελάκη βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες συνέδρων, γεγονός που επέφερε ολιγόλεπτη διακοπή της ομιλίας του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επέκρινε τον Στ. Κασσελάκη για τις δηλώσεις του πως ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι πεθαμένο λικέρ, «άρρωστη αντιπολίτευση»,  για το θέμα που τον έφερε να συζητά πως θα γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, καθώς και για τις αποκαλύψεις για χρηματοδότηση των ΜΜΕ της Κουμουνδούρου μέσω αλλοδαπής εταιρίας στην οποία είναι ιδιοκτήτης. «Είχα προειδοποιήσει πως πλέουμε ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών, μας παρομοίασαν τότε με τον τιτανικό. Κάνουν λάθος στον τιτανικό δεν έβλεπαν το παγόβουνο, όπως εμείς» ανέφερε και έκλεισε την παρέμβαση του, σημειώνοντας: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Κασσελάκης: Δεν θα γίνω Ιφιγένεια

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές εντός του συνεδρίου που ζητούν να μην γίνουν οι εκλογές για πρόεδρο.

Μάλιστα στο συνέδριο διακινείται ψήφισμα για αναβολή των εκλογών. Εισερχόμενος μάλιστα στον χώρο του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς από εκείνους που μαζεύουν υπογραφές αν θα υπογράψει κι αυτός, απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια».Εισερχόμενος μάλιστα στον χώρο του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς από εκείνους που μαζεύουν υπογραφές αν θα υπογράψει κι αυτός, απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Παράλληλα με ανάρτησή του στράφηκε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του λέγοντας πως «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί».

Το ενδιαφέρον, πάντως, στρέφεται σήμερα στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Κόκκινο εμφανίστηκε προβληματισμένος δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα