back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη είναι η σημερινή τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα γίνει νέα εκλογή αρχηγού ή όχι. Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων» και επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε χθες, να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. «Εάν οι εκλογές γίνουν, εγώ θα στηρίξω την Όλγα Γεροβασίλη» δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Εξήγησε πως η εμπειρία πρέπει να συμβαδίζει με την τόλμη και ζήτησε να τερματιστεί η διχόνοια.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε χθες οι εκλογές να γίνουν υβριδικά, και με κάλπη και ηλεκτρονικά, στις 10 Μαρτίου.

Η Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, δηλαδή έναν μήνα μετά την προκήρυξη και με κάλπη.

Το μήνυμα της συνέχισης του διαλόγου με τους αγρότες και της διεκδίκησης αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, από κοινού με τις χώρες της Μεσογείου με στόχο ένα βιώσιμο αγροτικό τομέα, στέλνει ο πρωθυπουργός, μέσα από την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Σημειώνει επίσης ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στην έναρξη λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία και υπογραμμίζει ότι θα αξιοποιηθούν πόροι -60 εκ. ευρώ- από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων.

Σοβαρές ζημιές σε δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Αθηνών προκάλεσε ομάδα σαράντα ατόμων που βγήκε τα ξημερώματα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με δακρυγόνα. Ζημιές σε οχήματα και στη Θεσσαλονίκη από ομάδα κουκουλοφόρων που επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τη συνέχιση των συνομιλιών που αποσκοπούν στη σύναψη μιας νέας συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι για λιμό στον παλαιστινιακό θύλακα λόγω της έλλειψης επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέριξ του Λυκαβηττού λόγω της διεξαγωγής των διαδρομών δρόμου και βουνού, του 9ου Lycabettus Run. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Στις 4 και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ. Στις 5: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ. Στις 6: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. 7 και μισή: Άρης – Βόλος και στις 8: Παναθηναϊκός – Κηφισιά.

Και ο καιρός…

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Στην Αττική νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα