back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την ματαίωση της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Το σώμα εν μέσω μιας κυριολεκτικά εκρηκτικής ατμόσφαιρας υπερψήφισαν τη σχετική πρόταση που είχαν καταθέσει από κοινού ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μαζί με τους Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα.

«Το Συνέδριο ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο’’ σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Την «ετυμηγορία» του συνεδρίου αποδέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά». Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του έκανε λόγο για επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, με νέα όργανα, αξιοπιστία, αξιοκρατία. «Ανάσα δημοκρατίας τώρα -έγραψε χαρακτηριστικά- ως απάντηση σε όσους έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές.

Απο πλευράς της η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε ‘’Απολύτως σεβαστή’’ την απόφαση του Συνεδρίου, ζήτησε ωστόσο από τον Στέφανο Κασσελάκη ”να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά”, πράγμα που – όπως επεσήμανε – θεωρεί ως ‘’κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία’’.

Είχε προηγηθεί σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των μονομάχων, με την Όλγα Γεροβασίλη, να λέει από το βήμα του Συνεδρίου: «Εσύ είπες βρείτε μου αντίπαλο κα πάμε. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αν θες εκλογές σε δέκα μέρες, να τις κάνεις μόνος σου». Με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές…»

60 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την έναρξη της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός προκειμένου -όπως είπε – να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων. Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσκεψη του στη Θεσσαλία, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στις προσπάθειες που θα καταβάλλει από κοινού με τις χώρες του Νότου για αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, με στόχο ένα βιώσιμο αγροτικό τομέα.

«Η φωνή μας αύριο στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών για τις αλλαγές στην Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θα είναι η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των αγροτών της χώρας. Μαζί μια γροθιά», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης από την Ελευσίνα και το βήμα του Συνεδρίου Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας στον 69χρονο που πυροβόλησε χθες με καραμπίνα και σκότωσε τον γαμπρό του, πατέρα τριών παιδιών, στην αυλή του σπιτιού τους στην Αγία Βαρβάρα. Παράλληλα στη σύζυγο του δράστη ασκήθηκε δίωξη συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να ισχυρίστηκε πως σκότωσε τον γιατρό γαμπρό του, γιατί φερόταν άσχημα στην κόρη του, ωστόσο ο γιος του – αστυνομικός στο επάγγελμα φέρεται να τον διάψευσε κατηγορηματικά. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή όπου θα απολογηθεί το ζευγάρι των κατηγορουμένων.

Για αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα προειδοποιεί επικαιροποιημένο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν αρχικά τα δυτικά της χώρας και γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Σε λίγη ώρα: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ.

Στις 5: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.

Στις 6: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης.

7 και μισή: Άρης – Βόλος και

στις 8: Παναθηναϊκός – Κηφισιά.

Και ο καιρός στην Αττική

Τοπικές βροχές από το απόγευμα, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το απόγευμα αύριο. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 19 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα