back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν Ποινικό Κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών

Διαβάστε επίσης

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα έγιναν στο συνέδριο του κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι περισσότερο σημαντική από τη συζήτηση για τα πρόσωπα είναι η συζήτηση για τις πολιτικές.

Υποστήριξε δε ότι δεν βλέπει αλαζονεία στην κυβέρνηση, αλλά «μια κυβέρνηση, η οποία μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μία χώρα που έλειπε πολλές φορές η λέξη αυτοκριτική.

Σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα και την κριτική ότι θα γεμίσουν οι φυλακές, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2019 λίγο πριν τις εκλογές η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν Ποινικό Κώδικα, όπως είπε, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών.

Για τις παράνομες ελληνοποιήσεις δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο εντατικοί και θα επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια είπε ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την αναθεώρηση του άρθρου 16 στην οποία θα επιμείνει η κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μετά από σχετική ερώτηση και για τη συλλογή υπογραφών που συγκεντρώνει η κυρία Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, για να καταργηθούν οι ασυλίες βουλευτικές κλπ στο Κοινοβούλιο.

«Προφανώς απασχολεί την Κυβέρνηση, ένα ζήτημα, ένα τραγικό δυστύχημα, μια πολύ τραγική μέρα συνολικά για όλους μας, για τη χώρα, για τις διαχρονικές παθογένειες. Από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός βγήκε μπροστά. Έχουν ληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες γιατί πολύ σημαντικό -ίσως το πιο σημαντικό- είναι η απονομή της δικαιοσύνης στους ανθρώπους αυτούς, που αυτό που έχουν περάσει και αυτό που περνάνε δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει αν δεν το περάσει και υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Και το δεύτερο, βέβαια, είναι όλες αυτές οι διαχρονικές παθογένειες να σταματήσουν να υφίστανται. Κάποιες αίρονται πολύ πιο γρήγορα, κάποιες θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο. Προφανώς γίνεται και αναλυτική παρουσίαση -όποτε ζητείται- από το αρμόδιο Υπουργείο. Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε. Είναι κάτι το οποίο νομίζω μας πλήγωσε όλους μας και έχει πολύ μεγάλη αξία να μην επαναληφθεί», απάντησε.

Και πρόσθεσε: «Όσο μεγάλος και αν είναι ο σεβασμός μας στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους, τους απλούς πολίτες οι οποίοι χωρίς να έχουν κανένα συμφέρον, καμία ιδιοτέλεια θέλουν άμεσα δικαιοσύνη, τόσο μας λυπεί η στάση του μεγαλύτερου μέρους της Αντιπολίτευσης -όχι συνολικά- η οποία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει ένα ζήτημα, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο, κάτι το οποίο για μένα είναι θλιβερό. Τα επίσημα στοιχεία της Εξεταστικής -τα οποία δεν αμφισβητούνται – δείχνουν ότι ήταν η πολυπληθέστερη σε αριθμό εξέτασης μαρτύρων. Λογικό, γιατί αυτό το οποίο συνέβη δεν ήταν κάτι το οποίο μπορούσε να εξεταστεί με μια διαδικασία γρήγορη, όπως ενδεχομένως συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις, πιο γρήγορη. Ήταν η πιο μακρά και σε χρονική διάρκεια, η μεγαλύτερη με σχεδόν διπλάσιο αριθμό από την επόμενη -από την δεύτερη- σε εξέταση μαρτύρων, που κατά συντριπτική πλειοψηφία -πλην ενός- ζητήθηκαν από την Αντιπολίτευση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συγκάλυψης και πως το μόνο που νοιάζει την Αντιπολίτευση είναι να περιμένει να βρει ποιο ζήτημα θα είναι το επόμενο που θα εργαλειοποιήσει για να κάνει φτηνή αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα